Auto-cunoastere Relatii

Inainte sa iubesti, invata sa te iubesti

Inainte sa iubesti, invata sa te iubestiPersoana cu care iti petreci cele mai multe ore pe zi esti chiar tu! Cand ai intrebari, indoieli, cand incerci sa gasesti o rezolvare, o solutie, cand faci un plan, cand doresti un anumit lucru, cand vrei sa vezi daca simti ceva pentru cineva, prima persoana cu care te consulti esti chiar tu! Iar dimineata, cand te privesti in oglinda, iti doresti sa ai parte de o zi buna!

Nu e de mirare ca cea mai importanta persoana din viata ta esti tu! De tine depinde cum reactionezi cu cei din jur, cat de mult ii iubesti, cat de mult ii respecti, dar tot de tine depinde cat de mult te respecta si ei. Inainte de a lasa pe altii sa te iubeasca, este esential sa te iubesti pe tine insati!

Pentru ca, atunci cand descoperi cat de mult tii la tine, cat de mult te iubesti si faci tot posibilul ca viata ta sa fie cat mai frumoasa, totul se aseaza la locul lui. Este adevarat ca energia pe care o emanam atrage acelasi tip de energie. Daca tu esti in majoritatea timpului condusa de pesimism, tristete, indoieli, daca alegi sa te ineci intr-un lac de nefericire, normal ca vei atrage atat situatii negative (pentru ca nu ai incredere in tine), cat si persoane rauvoitoare (consideri ca asta meriti).

Daca insa privesti viata cu zambetul pe buze, cu increderea ca vei reusi, cu dorinta de a aprecia si respecta ceea ce ai, vei descoperi o lume frumoasa, in care fericirea este alegerea ta. Si vei vedea ca, facand o fapta buna, poti atrage situatii si mai bune si persoane pline de optimism!

De aceea, inainte de a cunoaste pe cineva, de a lasa pe cineva in viata ta, cunoaste-te pe tine insati; redescopera cat de frumoasa esti; adu-ti aminte ca, daca emani respect, atunci cei din jur te vor respecta; invata ca meriti sa fii iubita asa cum te iubesti tu: cu tandrete, cu loialitate si cu zambetul pe buze. Atitudinea face totul! Daca tu crezi in tine si restul vor face la fel; daca tu consideri ca nu esti in stare, atunci si cei din jur vor gandi la fel ca tine.

Atat timp cat te respecti, te iubesti si stii ce vrei, toate usile ti se vor deschide. De ce? Nu pentru ca ar fi usor, ci pentru ca tu esti determinata sa lupti si sa reusesti! Pentru ca esti ambitioasa si pentru ca, descoperind ce iti doresti de la viata, gasesti solutii.

Dar, inainte de toate, doreste-ti sa fii fericita si sa te respecti pe tine! Pentru ca meriti! Meriti ca tu insati sa-ti spui ca poti si ca vrei! Pentru ca te iubesti suficient de mult incat sa alegi sa traiesti frumos!

Raluca Rusu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu