Dragoste si Sex Relatii

In a relationship

In a relationshipE deja superfluu sa mai discutam despre retelele de socializare. A devenit atat de obisnuit pentru totata lumea sa-si schimbe statusul si sa-si anunte prietenii despre o schimbare in viata reala altfel decat prin cuvinte rostite, incat ajung sa cred ca de fapt noul mod de comunicare e de fapt cel ‘normal’ si nu acela cu care am fost obisnuiti…

Recunosc, sunt o membra a comunitatii virtuale create de site-ul cu pricina, si nu pot spune cu certitudine ca imi displace modul In care aflu lucruri care ma intereseaza, sau nu, din viata celorlalti, la fel de bine cum ii las sa vada o parte din a mea.
Si totusi, nu e asta problema care face ca socializarea pe internet sa fie blamabila, dimpotriva. Ceea ce ma surprinde insa e modalitatea mult prea facila in care ea se confunda cu un fel de panou de etalare a sentimentelor. Din varietatea de optiuni disponibile, cel mai adesea ‘lupta” se da intre a te declara “single” sau “in a relationship”. Bine, vor spune unii, dar alegerea e destul de simpla: esti sau nu esti intr-un cuplu. Totusi, ce ne facem daca dincolo de dorinta de a participa la o comunicare internautica, vrem sa pastram cate ceva din viata personala, intim. Ei bine, exista si posibilitatea de a refuza raspunsul la aceasta dilema – nu spui nimic.

Totusi, putine sunt cazurile in care asta se intampla, si e cu atat mai interesant de observat cum atitudinea variaza, cel mai adesea in functie de sex. Daca pentru femei “single” e varianta deplansa, cel mai adesea nu vom afla asta, caci ele vor refuza sa selecteze vreo optiune. Asadar, pentru multe femei, a nu avea o relatie echivaleaza cumva nu a nu fi nici singura…ci doar a fi. Desigur, face si asta parte din misterul feminin, dar de indata ce se iveste insa o relatie, statusul se schimba brusc, si din a fi pur si simplu, ea este “in a relationship”. Daca din intamplare si alesul este prin preajma, atunci ea fericita devine “in a relationship with…”. Ce vrea sa spuna asta de fapt? Pentru ea…o confirmare si usoara lauda a ultimei cuceriri. Pentru el…din nou o confirmare si poate un usor sentiment de constrangere a comunitatii care ii solicita acceptul pentru aceasta relatie. Asa incat, departe de a a mai avea timp pentru discutii in cuplu, care sa determine daca o relatie exista sau nu, site-urile de socializare au devenit un fel de surogat al conversatiei, problema ce altadata presupunea discutii si ore Impreuna, rezolvandu-se acum printr-un simplu click.

De partea cealalta insa, nu vei gasi prea multi barbati care sa-si afiseze relatia fara a li se solicita asta. Optiunile raman cel mai adesea deschise, si am putea chiar spune ca barbatii sunt mai misteriosi ca femeile in a-si asuma “a relationship”.
Totusi, nu-mi pot abtine zambetul de fiecare data cand dispare cate o astfel de remarca din pagina vreunei cunostinte. Entuziasmul inceputului de relatie e foarte adesea pierdut printr-o simpla transformare a statusului In “single”. Un alt fel de a spune poate ca, iata, persoana in cauza e in cautarea unei noi iubiri.

Cand nu ai cu ce te lauda, se pare, e bine sa nu spui nimic. Cand ai incheiat un capitol din viata, iata ca toata lumea trebuie sa afle. Si oricat de simplu ar parea rationamentul, se pare ca el functioneaza si mai ales vindeca. Daca ar fi sa putem afla, am fi surprinsi poate de cati din cei pe care comunitatea ii gazduieste chiar se bucura de o viata in doi, fara a tine cont de faptul ca restul lumii ii stie sau nu …”in a relationship”.

foto Northfoto

Cristina Ghiban

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu