Dragoste si Sex Relatii

Flirt nevinovat sau aventura


Flirt nevinovat sau aventura

Incepe cu un gest nevinovat, cateva cuvinte schimbate cu cineva din lista de pe Faceboook, un coleg de munca etc. Descoperi ca aveti cateva afinitati, va mai spuneti una, alta, iar in curand ajungi sa te gandesti din ce in ce mai mult la omul respectiv, sa deschizi messengerul in asteptarea vreunui mesaj si chiar sa-ti doresti sa iesiti in oras, la o cafea. 

Pana aici, nici o problema. Dar daca tu esti implicat intr-o relatie destul de serioasa Incepi sa te pacalesti ca nu e nimic intre voi, din moment ce nu ati facut sex, poate nici nu v-ati vazut vreodata fata in fata. Ei bine, nu e chiar ok. Potrivit unor oameni de stiinta, apare sexul emotional, care poate fi chiar mai intens si mai pasional decat cel fizic.

Sexul emotional consta intr-un fel de prietenie care se manifesta la fel de romantic precum iubirea fizic, emotional, verbal, virtual. Asa-zisa prietenie se transforma in sex emotional in momentul in care hormonii preiau controlul. Toate aceste sentimente si vise care ne fac sa credem ca poate exista iubirea perfecta nu apar pentru ca asa scrie in destinul nostru. Creierul este vinovat. Potrivit unor cercetari biomedicale, creierul elibereaza niste impulsuri ca raspuns la nevoia de apropiere de omul respectiv. Aceasta situatie se intalneste in special la femei, al caror corp produce multa oxitocina – hormon ce amplifica sentimentele fata de „sufletul pereche” gasit.
Intre prietenia platonica si sexul emotional este o mare diferenta. O amicitie platonica nu se caracterizeaza prin chimie sau atractie. Poti sa te gandesti la omul pe care l-ai descoperit, dar nu visezi la el cu ochii deschisi. Sexul emotional, in schimb, inseamna sa impartasesti lucruri intime celui de langa tine.
Daca simti ca esti pe cale sa treci linia dintre cele doua, gandeste-te bine inainte. Analizeaza relatia actuala, vezi ce iti lipseste si actioneaza in consecinta. Se spune ca infidelitatea a aparut odata cu omul. Faptul ca ai o aventura sau esti inclinat sa te implici intr-una inseamna ca, de fapt, ai o problema in relatia actuala. Pentru a nu avea remuscari mai tarziu, e mai bine sa actionezi cu creierul, nu cu inima. Iata 5 semne care iti arata predispozitia spre o aventura

1. Te simti singur. Poti locui sub acelasi acoperis cu un om, puteti face aceleasi lucruri, insa fiecare traieste in lumea lui.

2. Lipsa de comunicare. Problemele minore se transforma in neintelegeri si certuri. Fiecare il trateaza cu indiferenta pe celalalt.

3. Lipsa iubirii si a afectiunii. Observi ca mai mult cersesti afectiune de la cel de langa tine si incepi s-o cauti in afara relatiei.

4. Plictiseala, distanta emotionala. Relatia ta a devenit o rutina. Vrei sa ai parte de mai multa atentie din partea partenerului, insa intre voi parca ar fi un zid de netrecut.

5. Lipsa atractiei sexuale. Va simtiti mai mult ca niste colegi de camera decat iubiti. Atentia si afectiunea nu mai sunt la fel de intese si nu mai vedeti dorinta din ochiii celuilalt.

Pentru a-ti face ordine in viata, e bine ca, mai intai, sa iesi din relatia actuala. Din moment ce ai inceput sa privesti in afara ei, e clar ca a aparut o problema. Astfel, nimeni nu va avea de suferit pe viitor. Pe moment, e dureros sa pui punct relatiei, in ciuda situatiei, dar e cel mai indicat pentru toti.

Alina Elena Tibichi

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu