Familie Relatii

Dragostea este un adevarat medicament pentru organismele suprasolicitate

Dragostea este un adevarat medicament pentru organismele suprasolicitatePentru organismele suprasolicitate, o relatie romantica implinita prin dragoste si, eventual, printr-o casnicie de succes reprezinta o terapie pentru sanatate in adevaratul inteles al cuvantului, din punct de vedere statistic persoanele casatorite traind mai mult si fiind mai active atat la locul lor de munca cat si in societate.

Beneficiile pentru sanatate aduse de dragoste nu sunt totusi aceleasi la barbati ca si la femei, fiecare sex avand plusurile si minusurile sale inclusiv in viata de cuplu, dar pe ansamblu ambele sexe primind din plin energiile atat de necesare pentru desfasurarea vietii in cele mai bune conditii.

Speranta de viata este simtitor crescuta la cuplurile care se afla intr-o relatie de lunga durata, acestia fiind paziti atat de boala cat si de accidentele usor de evitat care mai sunt prezente in special la persoanele de varste mai tinere.

Multe dintre excesele de tip alimentar, de cafea si tutun, de stupefiante sau alte excese specifice persoanelor care traiesc singure nu sunt atat de prezente la cei casatoriti sau care macar se afla intr-o relatie normala cu un partener care ii iubeste, si in aceasta situatie dragostea inregistrand puncte importante comparativ cu viata de celibatar.

In cuplu, femeile ofera mai mult sprijin si echilibru emotional decat barbatii si tot ele sunt cele care previn excesele de tot felul, dar si barbatii au un rol foarte important pentru femei, oferindu-le acestora o viata implinita si pazindu-le de depresiile si fobiile care tind sa se adune pe capul unei femei odata cu inaintarea ei in varsta.

In ce priveste stresul, dragostea in cuplu este un adevarat medicament, atat barbatii cat si femeile suportand mult mai usor stresul la locul de munca si in viata de zi cu zi atunci cand se afla intr-o relatie decat atunci cand traiesc de unii singuri.

Unul dintre putinele minusuri pe care le inregistreaza totusi persoanele aflate intr-o relatie frumoasa de dragoste poate fi lipsa de control asupra greutatii corporale, nu putine fiind astfel cuplurile care castiga constant in greutate odata cu trecerea timpului si care pot avea din acest motiv probleme de sanatate daca nu iau la vreme masurile de ordin alimentar pentru atingerea unei greutati corporale optime.

Sexul si stabilitatea financiara sunt strans legate una de alta, in general persoanele aflate intr-o relatie romantica inregistrand puncte suplimentare la ambele capitole. Barbatii se bucura mai mult de sex de calitate in viata de cuplu decat femeile, este adevarat, insa femeile beneficiaza de mai mult echilibru emotional si financiar astfel incat si aici lucrurile sunt armonios asezate.

Din foarte multe puncte de vedere, a iubi si a trai impreuna cu un partener intelegator reprezinta ani suplimentari de viata pentru toata lumea si de asemenea mai multa sanatate, iar mesajul transmis noua de catre medici este cat se poate de clar, respectiv suntem sfatuiti sa nu ne ferim de dragoste in viata noastra si sa imbratisam fara teama viata de cuplu deoarece asta ne va aduce cu siguranta avantaje certe pe termen lung.

Lucia Mihailescu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu