Dragoste si Sex Relatii

De ce nu iti acorda partenerul sprijinul de care ai nevoie!?

De ce nu iti acorda partenerul sprijinul de care ai nevoie!?Cum sa reactionezi atunci cand cel pe care il iubesti si in care iti pui toata increderea nu este alaturi de tine cand tu ai nevoie de cuvintele sale de incurajare?

Stim bine ca la inceputul unei relatii totul este roz, soarele e mai stralucitor, lumea mai frumoasa si tu mai sclipitoare si zambitoare in orice moment al zilei. El, in ochii tai, este perfect, te intelege, este acolo, face mai tot ce iti doresti si simti ca te indragostesti si mai tare si nu iti vine sa crezi cat de norocoasa esti. Iar apoi se intampla ceva, lunile trec iar adrenalina de la inceput incet dispare si incepeti sa fiti tot mai directi unul cu altul si sa spuneti exact ce nu va convine si ce va doriti.

Si ce faci cand tu doresti fie sa incepi alta cariera, fie sa urci mai sus pe scara profesionala si el in loc sa fie langa tine sa te sprijine, se transforma in anti-fanul numarul unu. Iti scoate in evidenta toate punctele negativiste ale situatiei, cum ca ar fi mai multa munca, mai putin timp pentru voi, sau incepe sa arunce vorbe cum ca te intereseaza doar banii si nu relatia voastra, ori face glume prostesti si te pune intr-o lumina neplacuta de fiecare data cand apare in discutie slujba ta sau planurile pe care le ai pentru proiecte viitoare.

Usor, incetezi sa i te mai confesezi de frica sa nu ii auzi cuvintele rautacioase la adresa ta si incepi sa il privesti cu alti ochi. Nu trebuie sa uitam ca baietilor le place, fie ca o recunosc sau nu, sa faca pe cocosul in casa, asa ca mai toti se vor simti amenintati cand tu incepi sa ai planuri pentru a deveni tot mai buna in ceea ce faci sau chiar incepi sa te gandesti la diferite idei de afaceri. Ei nu privesc situatia prin faptul ca e bine pentru tine sa fii independenta din punct profesional. Nu! Ei tot ce vad este ca atentia ta va fi mai putin asupra lor, o sa ai alte preocupari si cand te vezi cu el nu o sa mai aceeasi energie pentru ca o sa fii preocupata cu noile tale proiecte, ca nu o sa mai ai timp de casa si de el, iar pentru cei care sunt gelosi mereu se vor gandi ca s-ar putea sa intalnesti la noul job pe altcineva, deoarece se simt nesiguri pe relatie. Iar unii dintre ei chiar nu sunt foarte incantati sa ai succes pe partea profesionala pentru ca asta ar insemna sa nu mai depinzi de ei.

Dar problema asta nu este un subiect ce trebuie transformat intr-o cearta in relatie. Vorbeste cu el calm (fara sa te pisicesti, fara sa ridici tonul, fara sa te enervezi repede, fara sa iti pierzi cumpatul si rabdarea indiferent de ce spune sau ce gesturi face, nu pierde din vedere ca orgoliul uneori se umfla repede, dar la fel de repede poate disparea) si explica-i de ce acel proiect sau job este important pentru tine.

Arata-i cum prin acest "nou" lucru in viata ta tu devii mai buna si mai multumita chiar de tine insati. Ca ai incredere in tine dar ai nevoie ca partenerul si iubitul tau sa fie acolo in dreapta ta pentru ca avandu-l alaturi nu o sa ti se mai para atat de imposibila situatia.

Indiferent cu cine esti intr-o relatie mereu trebuie sa fii constienta de valoarea ta si niciodata sa nu iti schimbi personalitatea doar de dragul lui, pentru ca mai devreme sau mai tarziu vei ajunge sa te uiti in oglinda si sa nu te mai recunosti.

Raluca Rusu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu