Auto-cunoastere Relatii

Cuvinte de care iti este frica!

Cuvinte de care iti este frica!E mult mai usor sa spui ce vrei in gand decat cu voce tare!
 
Tot timpul ne lasam constranse ori de teama de a fi dezamagite, de a nu fi pe placul altora, ori de frica de schimbare si de renuntare la confortul cu care suntem obisnuite. Din cauza lor nu mai respiram, nu mai evoluam, nu mai obtinem ce ne dorim!
 
"Multumesc". Daca oferi acest raspuns, spune-l cu toata sinceritatea! Daca-l primesti, primeste-l cu gratie si respect, fara a fi sarcastica si fara a-l interpreta. Ofera si accepta aceasta apreciere cu generozitate si sinceritate.
 
"Imi doresc un salariu de…". Teama cea mai mare este ca stii ca meriti un salariu mai bun, dar nu te pricepi sa-l ceri. Faci treaba exemplara, vii cu idei noi, tii locul colegilor. Deci meriti un salariu mai mare, dar iti este frica sa-l ceri. Fie consideri ca nu poti sau nu iti permiti sa tintesti mai sus, fie te temi sa pierzi jobul. Nu trebuie sa iti fie frica sa ceri cea ce consideri ca meriti. Daca faci o treaba excelenta si nu ti se apreciaza valoarea printr-un salariu motivant, atunci trebuie sa iti schimbi jobul.
 
"Nu". Inceteaza sa incerci sa fii pe placul tuturor, sa faci, sa spui, sa te comporti in functie de sutele de cerinte din jur si sa iti ignori intuitia, doar pentru a nu iesi din tiparul obisnuit. Invata sa spui Nu atunci cand simti ca trebuie sa o faci. Nu te lasa intimidata de lucruri pe care nu ti le doresti.
 
"Ma simt frumoasa". In fiecare dimineata, inainte sa pleci la scoala ori serviciu, adu-ti aminte ca esti frumoasa si adopta o atitudine pozitiva. Cu cat te vei simti mai increzatoare, cu atat vei atrage energii, persoane si actiuni benefice tie.
 
"Nu sunt fericita". Fii puternica si invata sa fii deschisa cu tine insati! Daca nu esti fericita, nu incerca sa acoperi acest lucru cu manifestari superficiale. Cand esti nefericita, trebuie sa faci o schimbare in viata ta. Nu te teme! E sansa de a descoperi lucruri care te vor implini.
 
"Responsabilitate". Inainte de toate, asuma-ti responsabilitatea asupra lucrurilor, cuvintelor si situatiilor pe care le creezi. Nu fi lasa, nu fugi de responsabilitatea de a-ti asuma alegerile! Traieste fara regrete, dar cu sinceritate fata de tine insati.

Raluca Rusu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu