Dragoste si Sex Relatii

“Am nevoie de ajutor!”

Aceasta fraza, atat de simpla, este extrem de puternica! Aceasta poate schimba destine, situatii si chiar persoane.
Exista o multime de motive pentru care nu ne place sa cerem ajutorul. Uneori te simti inferior si dezamagit de tine insuti pentru ca nu reusesti sa te descurci singur. Mandria, de cele mai multe ori, ne opreste sa cerem ajutorul chiar daca avem nevoie de el.
 
E greu sa ceri sa fii sprijinit cand ai facut tot posibilul pentru a te descurca singur si ai fost mereu ca o fortareata care, indiferent cate lovituri a suportat, nu a cedat deloc. Iar acum, sa cobori de pe piedestalul pe care ai urcat si sa ceri ajutorul, e ca si cum te-ai dezbraca si ai intinde mana la cersit. O prostie!
 
Inceteaza sa mai fii incapatanat ca un catar. O persoana puternica e constienta ca, atunci cand are nevoie de ajutor, recunoaste acest lucru. Sprijinul poate consta intr-o mana intinsa, un umar pe care sa plangi, o vorba buna, o gluma, o palma peste ceafa, ajutor specializat sau ajutor financiar. Indiferent de sprijinul pe care il ceri, intotdeauna o persoana puternica stie ca mandria trebuie lasata la o parte.
 
Scapa de ideea ca te umilesti in fata persoanelor la care tii, pe care le iubesti si le respecti. Stiu, nu vrei sa te vada intr-o astfel de situatie, dar risti sa ai parte de un esec dureros daca te prefaci ca iti este bine.
 
Recunoasterea ca ai nevoie de ajutor nu e decat primul pas spre ceea ce iti doresti. Nu te lasa doborat de nimeni si nimic, nici macar de tine insuti.
 
Si cand spun "ai curajul sa ceri ajutor", nu ma refer la ideea de a-ti pune sufletul pe tava. Stiu ca acest lucru te va face sa te simti extrem de vulnerabil, lucru adevarat. Spunand tot ceea ce simti, te expui riscului de a fi judecat si criticat.
 
Persoanele care te iubesc cel mai mult niciodata nu te vor judeca si nu-ti vor cere sa te justifici. Cere ajutor celor despre care stii ca iti sunt alaturi fara sa fie nevoie sa le oferi informatii picante despre tine ori despre situatia prin care treci.
 
Nu e usor sa recunosti ca ai nevoie de ajutor, dar alege sa fii ajutat, ca sa mergi mai departe. Altfel risti sa iti sapi groapa singur!
 
O persoana de succes stie sa ceara ajutor atunci cand are nevoie!
 

Raluca Rusu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu