Dragoste si Sex Relatii

Cum spui “Imi cer scuze!”

Cum spui "Imi cer scuze!"Cand esti implicata intr-o relatie vor aparea inevitabil si certuri, nu ai cum sa le ocolesti, cum sa le ignori sau cum sa fugi de ele la nesfarsit. Insa cand acestea apar, este important pentru binele vostru in cazul in care esti constienta ca ai gresit, sa iti ceri scuze.

Uneori este mai important pentru partenerul tau sa auda ca regreti decat sa te vada incapatanata in a-ti sustine un punct de vedere la nesfarsit fara sa iti asumi in nici un fel responsabilitatea. Iar pentru el asta se traduce prin lipsa de respect pentru iubirea ce ti-o poarta.

– Nu astepta ca el sa faca un pas si nu lasa ca o cearta mica sa se transforme intr-un monstru, taie de la radacina raul ce pare ca vrea sa cuprinda situatia.

– Este important ca atunci cand iti ceri scuze sa il privesti in ochi si sa fii sincera, sa nu te ascunzi si scuzele tale sa nu para ironice sau doar aruncate printre vorbe doar asa pentru a-i da lui impresia ca regreti.

– Accepta partea ta de vina, nu te incapatana sa arunci vina numai asupra lui, asumati responsabilitatea ca si anumite gesturi, actiune sau vorbe de a le tale sa fi dus la situatia de fata.

– Asculta ce spune el. Nu te revolta ci incearca sa intelegi ce iti spune el, pentru ca asa cum si el are parti ale sale care te calca pe nervi si tu ai partile tale care il irita pe el. Intelege ca sunteti doi oameni diferiti care incearca sa fie unul.

– Ce este important este sa nu te superi daca in ciuda faptului ca tu ti-ai cerut scuze el nu te iarta imediat. Pentru ca, desi tu regreti poate ce ai facut, totusi nu poti sa te intorci in timp pentru a sterge faptele cu buretele. Da-i timp sa te ierte, da-i timp sa se impace cu ideea.

– Readu-i aminte de clipele bune dintre voi doi si cat de bine va intelegeti in unele momente. Arata-i si partile pozitive ale relatiei voastre.

– Dintre toate, cea mai importanta regula este: "Tine-te departe de probleme!"; o greseala poate fi iertata, dar mai multe greseli facute la rand pot duce la limita chiar si pe cel mai rabdator om.

foto Northfoto

Raluca Rusu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu