Dragoste si Sex Relatii

Ce sa faci dupa o despartire…

Ce sa faci dupa o despartire...O despartire este dureroasa. Sa treci peste o asemenea situatie pare si mai greu. Din pacate, nu exista un tipar pentru „reabilitarea” sufleteasca. Sunt persoane care depasesc mai usor momentul dificil, altora le trebuie mult timp. Indiferent din ce categorie faci parte, indiferent daca esti barbat sau femeie, sunt cateva pasi pe care e bine sa-i urmezi.

1.    Acorda-ti timp si rabdare. Orice rana, fizica sau sufleteasca, se vindeca in timp. Nu astepta minuni, pur si simplu lasa lucrurile sa decurga de la sine. E adevarat ca rabdarea presupune asteptare, iar noua ne lipseste, dar nu e nici imposibil.

2.    Vorbeste despre tine, spune ce simti. Povesteste-i prietenei tale / prietenului tau ce ti s-a intamplat, comunica, dar nu incerca sa analizezi. Nu tine in tine tristetea pentru ca te va coplesi, iar atunci iti va fi si mai greu. Daca iti vine sa plangi, plangi, descarca-te. In caz contrar, iti vei face mult rau. Poate nu crezi, dar specialistii afirma ca, in momentul in care plangem, eliminam acele toxine care ne fac sa ne simtim rau.

3.    Nu te adanci in munca, nu privi serviciul drept o modalitate de a uita totul. In fond, pana la un punct relatia a fost frumoasa.

4.    Nu te izola de amici, de prieteni, de lume. De ce sa te ascunzi in casa numai sa nu-l/n-o mai vezi prin oras? Viata merge inainte. In loc sa stai in fata calculatorului sau a televizorului, alege o terasa, un parc, un club. Socializeaza cat mai mult, implica-te in diverse activitati.

5.    Nu incerca sa vezi omul care ti-a fost drag cu alti ochi. Daca vei incerca sa-l urasti e posibil sa ajungi sa te urasti pe tine. Pana la urma, l-ai iubit.

6.    Incearca sa te gandesti mai mult la tine, sa-ti acorzi atentie. Inscrie-te la un curs de bungee-jumping, de dans, axeaza-te pe ceva care iti place mult, cum ar fi fotografiatul. Cine stie, poate tocmai aceasta pasiune iti va aduce foarte multe satisfactii.

7.    Inchide usa dupa tine. A fost o poveste frumoasa, ai trait clipe minunate, dar s-a terminat. Nu te chinui incercand sa ramaneti prieteni. Nu exista asa ceva intre fosti. In functie de intensitatea relatiei, cicatricea va „sangera” cand il/o vei vedea in oras cu altcineva sau cand iti va vorbi despre omul cu care are acum o relatie. Renunta la ideea de a pastra legatura, de a incerca sa-l/s-o suni, sa-i trimiti mesaje. Ridica fruntea si priveste doar inainte.

Acum ti se pare ca nu este asa, ca lumea s-a sfarsit si nimic nu mai are nici un rost. Vrei sa-ti spun un secret? Cand vei da crezare acestor randuri vei fi cu adevarat vindecat(a). Atunci vei realiza ca totusi, dupa furtuna iese si soarele si parca atunci straluceste cu mai multa putere.

Alina Elena Tibichi

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu