Dragoste si Sex Relatii

Cand sunt femeile cel mai usor de manipulat?

Cand sunt femeile cel mai usor de manipulat?Exista cativa factori care netezesc mai usor drumul catre manipularea abila a unei femei, iar printre acestia se regasesc:

– Naivitatea si increderea aproape oarba intr-o anumita persoana, femeia presupunand aproape imediat ca partenerul nu ar putea sa ii faca rau datorita sentimentelor speciale pe care i le poarta. (Momentul de “true friendship”);

– Esti indragostita. De obicei cand fetele sunt indragostite sau cand plac un baiat foarte mult cam pierd controlul asupra ratiunii si se lasa mult conduse de emotii. Chiar daca stiu ca ceea ce fac nu este corect tot o vor face doar pentru a raspunde cererilor iubitului;

– Integrare. Mai exista momentul cand doresti atat de mult sa te integrezi intr-un grup de persoane pentru ca cei din jur sa te considere fie de “gasca” sau doar pentru a nu te simti altfel decat ceilalti; accepti astfel sa faci lucruri pe care nici tu nu iti doresti sa le faci insa le duci la capat pentru a-ti dovedi si tie, dar si lor ca poti fi ca ei.

Poate este de judecat faptul ca manipulatorul se foloseste de ce simte cealalta persoana pentru a obtine lucrurile pe care si le doreste. Insa cine nu apeleaza la putina manipulare daca i se iveste aceasta oprtunitate intre manute? Regula este insa sa nu te folosesti intr-atat de acea persoana incat sa maturi cu sentimentele sale pe jos. Asa te transformi doar intr-o persoana egoista, meschina, care nu vede decat propriul sau interes si nimic mai mult.

Acum, alte persoane ar judeca pe cele ce se lasa de buna voie manipulate desi acestea banuiesc ca doar sunt folosite. Insa de ce sa judeci o persoana doar pentru ca isi pune increderea in alta sperand din tot sufletul ca nu va fi calcata in picioare. Daca am trai intr-o lume in care nu am avea incredere in nimeni, nu am avea nevoie de nimeni in afara de noi si nu am avea de sprijinul nimanui, cu ce ne-ar diferentia asta fata de o inchisoare cu gratii invizibile?

Totul sa rezuma la risc, investesti intr-o relatie indiferent de ce tip e – profesionala, prietenie, iubire – mereu cu speranta ca investitia ta se va intoarce inzecita, dar constienti de posibilitatea ca exista undeva riscul ca usa sa iti fie trantita in nas. Cei mai multi dintre noi riscam, iar in unele cazuri … te poti alege cu persoane in viata ta care au meritat toata investitia.

Insa un lucru e de retinut … uneori prea multa iubire, prea multa incredere … prea multa informatie, prea multa daruire … poate fi prea mult. Cand spui stop? Cand simti ca persoana careia ii oferi nu mai ofera nimic inapoi care sa te faca fericita, motivata, increzatoare in tine. Cand spui ca prea mult e prea mult? Cand esti pregatita sa dai drumul la tot ce ai avut.

foto Northfoto

Raluca Rusu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu