Dragoste si Sex Relatii

Cand ai mintit ultima oara?

Cand ai mintit ultima oara?Ieri. Sau azi dimineata. Fiecare zi aduce cu sine cate o minciuna, mai mult sau mai putin nevinovata, ivita din necesitate, poate rea-vointa, le fel de bine cum poate veni si dintr-o simpla dorinta… Desigur, nu ma transform intr-o avocata a minciunii..dar oare nu ne mintim in fiecare zi, cu atat de multe cuvinte, incat uneori nici nu mai stim?
 
Ce inseamna sa minti in iubire? Pentru cei mai multi, minciuna e sinonima cu tradarea. Minte cel ce insala, cea care are ceva de ascuns. Minte el, sau ea, de fiecare data pe celalalt, si amandurora le e atat de frica de minciuna, incat isi promit in nopti de iubire ca nu se vor minti vreodata.
 
Dar intamplari simple iti pot dovedi adesea ca o astfel de convingere, chiar si legata de minciuna, iti poate fi schimbata in doar cateva clipe.
 
M-am trezit in dimineata aceasta in alt timp. Dupa o saptamana incarcata si mult prea multa munca, am uitat la ce ora am ajuns acasa si parca imi era atat de greu sa ma despart de pat… Iubitul meu imi pregatise deja cafeaua, si mirosul ei amestecat in arome primavaratice imi desteptase doar simturile, nu si mintea…
 
I-am spus ca nu vreau sa ma trezesc, ca vreau sa ma visez pe plaja pustie, sorbind din licoarea neagra. Si astfel mi-am inceput dimineata cu o prima minciuna…de fapt vroiam sa ma trezesc, sa bem cafeaua impreuna, dar parca as mai fi pacalit putin timpul si as mai fi stat sa astept soarele sa se trezeasca mai intai.
 
Apoi, in drum spre serviciu, arunc in stanga si in dreapta cate un “ma scuzati” cand stiu prea bine ca de fapt vreau sa spun “da-te mai incolo” sau si mai rau, “lasa-ma in pace”. Minciuni aparent inofensive, minciuni de zi cu zi, pe care fiecare dintre noi le-a rostit mai devreme sau mai tarziu…
 
Ma indrept cu pasi repezi catre birou, uit sa spun buna dimineata, si intru in rutina zilnica din care adeseori am senzatia ca nu pot evada.
 
Spre seara, din nou intre cei cativa pereti ai aparatmentului nostru, ii spun iubitului meu ca mi-e bine. Il mint ca am avut o zi linisitita, ca nu ma doare despartirea fiecarei dimineti si ca astept cu nerabdare concediul… De fapt, nu-i spun decat cuvinte banale ce orice pereche de oameni si le spun. Si astfel, aruncand in treacat orice gand care ne-ar putea strica fericirea, minciunile zilnice ne fac de fapt mult mai fericiti, ne lasa timp pentru a ne simti mult mai bine impreuna, fara povara unor evenimente ce altfel ne-ar putea tulbura.
 
I-am spus “te iubesc” chiar inainte de a-l parasi spre lumea viselor. Si doar acest singur adevar, mai presus decat toate, ne-a facut sa iertam, fie si cele mai nevinovate minciuni.

foto Northfoto

Cristina Mocanu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu