Dragoste si Sex Relatii

Sa iti transformi fostul in cel mai bun prieten?

Sa iti transformi fostul in cel mai bun prieten?Suntem adesea tentate sa ramanem prietene cu fostul, mai ales imediat dupa o despartire cand inca avem nevoie de sprijinul lui emotional. Dar este insa intelept?

Raspunsul: Depinde…
    
Personal, cred ca, daca ai avut o conexiune speciala cu fostul si te-ai inteles cu el la un nivel emotional si nu numai, fiind foarte compatibili din anumite puncte de vedere, nu este nicio rusine sa pastrati legatura in termeni prietenosi. Totusi nu trebuie sa uitam ca ati petrecut mult timp impreuna, ati trait momente frumoase, momente dificile prin care ati trecut, situatii comice, cadouri ce o sa va readuca aminte unul de altul mereu. Si exista povesti de succes unde dupa despartire persoanele au reusit sa treaca peste legatura romantica si sa ofere nastere unor prietenii frumoase.
    
Insa daca tu simti ca exista inca o conexiune romantica, chiar inca o atractie fizica puternica, mai bine pentru o buna perioada incearca sa nu pastrati legatura. Este un teren foarte periculos atunci cand raman sentimente de natura emotionala puternice. Poti usor sa cazi din nou in acel val de pasiune inexplicabila ce te determina sa iti pierzi cu totul controlul asupra sentimentelor tale si sa actionezi copilareste dand nastere unor scene de gelozie ce nu isi mai au rostul.
    
Insa daca amandoi considerati ca sub nicio forma nu mai aveti cum sa fiti impreuna si hotarati sa ramaneti prieteni, atunci si tu si fostul trebuie sa fiti constienti de aceasta viziune si sa nu confundati prietenia cu nimic mai mult chiar daca va cunoasteti mai bine decat alte persoane ar banui. Insa sunt cateva reguli de baza ce va pot ajuta la obtinerea unei astfel de prietenii:

1. Distantare
Este necesar un timp in care sa nu va vedeti, sa nu va vorbiti sub nicio forma. Pentru ca fiecare pe rand trebuie sa se vindece, trebuie sa inceapa sa isi traiasca viata fara celalalt.

2. Creati o linie de prietenie
Va cunoasteti suficient de bine inca sa stiti deja ce il face pe celalalt sa rada si sunteti destul de confortabili incat sa va vorbiti fara sa va fie frica ca o sa fiti judecat de celalalt. O prietenie se creeaza cu pasi inceti si necesita timp.

3. Impuneti-va limite
Este esential sa fiti constienti si realisti. Chiar daca sunteti prieteni asta nu inseamna sa ii povestesti in detaliu fiecare eveniment din viata ta sau ce baiat ai cunoscut sau ce fata a cunoscut el. Pentru ceva timp aceste informatii inca vor atinge corzi sensibile si atunci toata prietenia pe care ati cladit-o se poate destrama intr-o fractiune de secunda.

Dar cea mai importanta regula este sa fii sincera cu tine, sa nu te minti in legatura cu ceea ce simti. Sa fii realista este esential si nu transforma orice cuvant a lui sau gest intr-o clipa minunata ce poate va da o noua scanteie iubirii dintre voi, pentru ca acest lucru nu se va intampla.

foto Northfoto

Raluca Rusu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu