Dragoste si Sex Relatii

Ai dureri in timpul actului sexual?

 

Ai dureri in timpul actului sexual?

           Actul sexual este un moment care apropie si mai mult cei doi parteneri, ingloband sentimentele si dorinta fizica intr-o singura emotie.
 
            Nu sunt atat de rare cazurile in care partenera acuza dureri in timpul actului sexual pe cat am crede! Si, sa recunoastem, este destul de dificil sa simti bucuria momentului si satisfactia fizica atunci cand gemetele de placere sunt inlocuite cu cele "Au! Ma doare!".
 
Care sunt cauzele durerilor din timpul actului intim?
 

  1. Perioada de ciclu:

La unele femei, din cauza ovulatiei, 2-3 zile inaintea ciclului, cat si cele de dupa pot determina aparitia unei sensibilitati foarte ridicate, facand zona foarte irascibila la orice contact sexual. Acest lucru poate provoca disconfort partenerei, mai ales in cazul actelor de durata indelungata, dar si in profunzime.
            Solutia: evita sa faci dragoste in acele zile.
 

  1. Seceta:

Cea mai intalnita cauza care provoaca dureri in timpul actului sexual consta in vagin foarte uscat. Chiar daca intri in atmosfera si esti atrasa de partener, nu reusesti sa te lubrifiezi suficient. Este un lucru esential, pentru ca acel fluid ofera intensitatea lina a actului. Durerea apare cand organul sexual al barbatului intra in contact cu partea ta intima. Doua suprafete uscate, care se freaca una de alta, nu ofera o senzatie prea placuta.
            Solutia: un lubriafiant cumparat din farmacie va poate imbunatati calitatea actului 100%.
 

  1. Infectii:

Nu este un subiect placut, dar exista sanse ca aceste dureri sa fie provocate de o anumita infectie din zona respectiva, de a carei existenta sa nu stii.
            Solutia: Mergi la medic.
 

  1. Rana pe col:

Ranile pe colul uterin sunt destul de des intalnite. De cele mai multe ori, apar din cauza folosirii tampoanelor interne. Rana deschisa va provoca durere instant in momentul in care se intra in contact cu aceasta.
            Solutia: Mergi la medic.

Raluca Rusu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu