Dragoste si Sex Relatii

3 lucruri pe care sa le stii inainte sa va mutati impreuna

3 lucruri pe care sa le stii inainte sa va mutati impreunaDin ce in ce mai multe cupluri prefera sa locuiasca impreuna chiar din primele luni ale relatiei. Desigur, e un pas important, si a trecut de mult vremea in care el coincidea cu semnarea actului de casatorie. Cu toate acestea, cel mai adesea este privit ca o asumare a responsabilitatii, de catre barbati, sau ca un test al relatiei, de catre femei. Pentru a nu cadea insa in plasa iluziilor, iata câteva lucruri pe care trebuie sa le ai foarte clar in mine inaintea unei asemenea miscari, pentru a fi sigura ca nimic nu va va perturba fericirea.
 
In primul rând, locatia. Va mutati la el sau la tine? Cel mai nimerit ar fi poate sa alegeti impreuna un loc nou, mai ales daca nici unul dintre voi nu detine deja o locuinta. Evitati astfel de o parte si de alta un involuntar sentiment al invadarii spatiului personal. Mai mult, evitati cu orice pret sa va mutati cu oricare dintre parinti, caci oricât de idilic ar parea la inceput, orice diferenta de generatie se va face simtita mai devreme sau mai târziu.
 
In al doilea rând, banii. Chiar daca intr-o faza incipienta a relatiei mai toata lumea ii considera subiect tabu, odata cu mutatul impreuna e necesar sa stabiliti clar cine si ce plateste. Se stie ca aspectul financiar devine intotdeauna o problema pentru tinerele cupluri si tocmai de aceea e poate bine, cel putin o perioada, sa stabiliti responsabilitati separate in aceasta privinta. Chiar daca va leaga mult mai mult decât o prietenie, e bine ca ambii parteneri sa trateze problema banilor ca si cum ar fi doar simpli locatari ai unei locuinte comune.
 
In al treilea rând, indatoririle casnice. Evita sa te substitui unei mame prea protectoare incercând sa faci mai tot ce se poate in casa. Rezultatul nu va fi nici pe departe unul benefic relatiei, caci astfel se vor crea obisnuite periculoase, pe de o parte, si frustrari, pe de alta. In schimb, poti alege sa transformi activitatile casnice intr-un bun prilej de a petrece timp impreuna, experimentând gatitul sau curatenia in doi.
 
Desigur, viata de cuplu se va dovedi in cele din urma imbunatatita, sau nu, de mutarea impreuna. Devine mult mai greu sa fugi de probleme, degeaba iti inchizi telefonul, de pilda, când vrei sa ai timp pentru tine, pentru ca el va fi deja acolo, insa frumusetea vine tocmai din a reusi sa gasesti un echilibru.

foto Northfoto

Raluca Alupoaie

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu