Lifestyle Sarbatori si traditii

Ziua internaţională a fericirii

Ziua internaţională a fericirii

Astăzi sărbatorim ziua ce preţuieşte starea noastră preferată. Ziua Internaţională a Fericirii este celebrată în fiecare colţ al lumii. Chiar dacă  fiecare dintre noi avem probleme, griji şi momente cu mai mulţi nori decât soare, merită să ne bucurăm de beneficiile zâmbetului.
În acest an, această frumoasă zi este sarbatorită pentru prima dată, stabilindu-se pe 28 iunie 2012 faptul că pe 20 Martie Fericirea va primi o zi internaţională. Prin acestă decizie, ONU speră să încurajeze guvernele să ia în considerare şi starea de bine a cetăţenilor, şi să nu îşi mai concentreze eforturile doar pe problemele economice. Decizia a fost luată la propunerea statului Bhutan, fiind aprobată în umanimitate de cei 193 de membri ai ONU.

În prima Zi Internaţională a Fericirii, haideţi să consolidăm angajamentul pentru dezvoltarea umană durabilă şi să reînnoim legământul nostru de a-i ajuta pe ceilalţi. Când contribuim la binele comun, ne îmbogăţim pe noi înşine. Compasiunea aduce fericire şi ne ajută să construim viitorul pe care ni-l dorim”.

Acesta este mesajul transmis cu ocazia Zilei Internaţionale a Fericirii, de secretarul Naţiunilor Unite Ban Ki-moon.
Nu ne rămâne decât să ne bucurăm de o asfel de iniţiativă  şi să încercăm şi după data de 20 Martie să zâmbim mai mult şi să avem curajul de a fi optimişti. Viaţa este un cadou în ciuda zilelor care ne demoralizează.
Fericirea vine când eşti pregătit să o primeşti! Apreciază fiecare moment din viaţă  ta până nu devine o amintire!
O zi fericită!

Ecaterina Virgolici

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu