Lifestyle Muzica si vedete

Viaţă de actrită, Irina Petrescu

Viaţă de actrită, Irina PetrescuAstăzi, 19 martie 2013, a încetat din viaţă actriţa iubită de mulţi  români, Irina Petrescu. O doamnă a teatrului românesc ce va ramane în memoria multora pentru demnitatea cu care a mers în viata, pentru puterea de a crede cu tărie că ceva trebuie făcut profesionist, toate încununate de eleganţă şi fineţe.
"Înclinaţia spre divertisment a televiziunilor particulare pe mine mă contrazice ca persoană."
Ca mulţi alţi artişti care  se respectă, a refuzat multe emisiuni TV tocmai datorită lipsei calităţii şi a esenţei. A spus nu unei promovări false.
A murit la vârsta de 71 de ani, internată fiind la Spitalul Elias.

Irina Petrescu s-a născut pe 19 iunie 1941 şi a absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică "I.L. Caragiale" Bucureşti, promoţia 1963. Printre cele mai cunoscute roluri ale sale de pe scena  Teatrului Bulandra din Bucureşti, se numară: Lena – în "Leonce şi Lena", de Georg Buchner, Elena – "Anunţul la mica publicitate", de N. Gingsburg,; "A douăsprezecea noapte", de William Shakespeare, Cecil – "Elisabeta l", de Paul Foster, Jennifer – "Ferma", de David Storey, Cecilia – "Casa cea nouă", de Carlo Goldoni, Cristina – "Judecată în noapte", de Buero Vallejo, Ines – "Cu uşile închise", de Jean Paul Sartre, Ea – "O, ce zile frumoase!", de Samuel Beckett, Margot – "Dimineaţa pierdută", de Gabriela Adameşteanu, Vişa – "Io, Mircea Voevod", de Dan Tărăchilă, Milordino – "Uriaşii munţilor", de Luigi Pirandello, Celimene – "Mizantropul", de Moliere.

În anul 2000, actriţa Irina Petrescu a fost decorată cu Ordinul Naţional "Steaua României" în grad de Ofiţer, de către Preşedinţia României.
Va rămane în amintirea noastră ca un om de elită, o doamnă elegantă şi o profesionistă a scenei.

Ecaterina Virgolici

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu