Casa si gradina Lifestyle

Vriesea Splendens


Plante -Vriesea Splendens

Vriesea a devenit foarte rapid o plantă la modă, populând apartamentele iubitorilor de flori şi constituind un cadou elegant şi la îndemână. Este o prezenţă excelentă în casele celor care nu au prea multă răbdare să se ocupe de flori dar care şi le doresc în preajmă.

Frumoasă atât prin frunze dar şi prin inflorescenţele inedite, Vriesea este o plantă foarte uşor de întreţinut şi de mulţumit.

Îi place lumina şi umiditatea dar se va adapta cam la orice condiţii îi pui la dispoziţie. Dacă însă vrei să îi oferi ce este mai bun, află că preferă temperaturile de 18-26 grade, lumina puternică şi apa necalcalroasă. Când temperaturile cresc tot mai mult, va fi necesară stropirea frunzelor la 2-3 zile. Udarea se face în interiorul pâlniei formate de frunze şi este bine ca, atunci când vezi că lichidul a dispărut de acolo, să adaugi o nouă doză de apă.

De asemenea, pentru o dezvoltare la cote maxime, este indicat să aplici fertilizatori o dată pe lună atât pe sol cât şi în interiorul pâlniei. În acest fel planta va creşte, dezvoltând nişte frunze tot mai mari şi mai frumoase şi, în plus, va genera şi lăstari în jurul plantei mame. Aceştia trebuie separaţi şi plantaţi în ghivece separate şi să îngrijiţi cu aceeaşi dragoste cu care a fost alintată Vriesea iniţială. O Vriesea trăieşte 2-3 ani, aşa că este bine să o înmulţeşti ca nu cumva dispariţia ei să lase un gol dureros în colecţia ta de flori.

foto Wikipedia

Raluca Alupoaie

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu