Lifestyle Turism

Vizita la inaltime: Burj Khalifa, cea mai inalta cladire din lume


Turism - Dubai - Burj Khalifa

Dupa cel mai luxos hotel din lume, cel mai mare mall si cea mai lunga pista de ski indoor, pare firesc ca onoarea pentru cea mai inalta cladire sa revina tot Dubai-ului.

Finalizat la sfarsitul anului trecut, Burj Khalifa este un monument de arhitectura, ingeniozitate si imaginatie. La cei 828 de metri ai sai este cea mai inalta constructie realizata de oameni, si a fost inaugurata publicului la data de 4 ianuarie 2010, la aproape 6 ani de la demararea lucrarilor de constructie.

Nu doar inaltimea este recordul doborat de Burj Khalifa, ci si numeroase altele printre care amintim de : cladirea cu cele mai multe etaje, cel mai inalt lift, cel mai rapid lift, cea mai la inaltime moscheie si piscina.

Cladirea va adaposti spatii de birouri, rezidentiale, mai multe hoteluri, magazine si divertisment. Pentru public, in momentul de fata este disponibila vizita « At the top », o experienta de neratat intr-o vacanta in DUBAI. De la inaltimea platformei de observatii de la etajul 124, vei avea o priveliste de neegalat asupra Dubai-ului si a imprejurimilor sale, putind admira atat alte cladiri faimoase din zona, cat si nesfarsirea desertului si a oceanului si faimoasele insule artficiale The Palm si The World. Poti admira locurile imprejuratoare prin telescoape speciale, si poti da un ocol al cladirii pentru a vedea la 360 de grade intreaga panorama.

Turism - Dubai - Burj KhalifaIntrarea se face prin Dubai Mall, de unde se cumpara si biletele (pe care ar fi bine sa ti le rezervi din timp, dat fiind noutatea atractiei). Apoi vei calatori 65 de metri pe o scara rulanta, care iti va prezenta in imagini si video-uri istoria celei mai inalte cladiri din lume. De aici, urcarea celor 124 de etaje se va face cu cel mai rapid lift din lume, care urca cu o viteza de 10 metri pe secunda.

O urcare « At the top » dureaza in general aproximativ o ora, insa tu poti petrece cat timp doresti admirind (si probabil pozind) peisajele superbe pe care ti le ofera desertul, oceanul si Dubai-ul, de la inaltime.

Galerie

de poze :: Vizita la inaltime: Burj Khalifa, cea mai inalta cladire din lume (click pentru a mari)

Daniela Tiba

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu