Lifestyle Turism

Parcul Guell, una din bijuteriile Barcelonei


Turism - Excursie in Barcelona - Parcul Guell

Creatiile lui Gaudi sunt de neratat intr-o excursie in Barcelona, iar poate una dintre cele mai frumoase este Parcul Guell, proiectat initial ca un parc stilat pentru aristocratia spaniola.

Inca de la intrare ti se pare ca ai pasit intr-o lume a povestilor din copilarie. Casa din stanga (in prezent centru de informare turistica) pare perfecta pentru o vrajitoare, iar dragonul multicolor de la baza scarilor pare desprins dintr-o poveste supranaturala.

Dupa ce urci scarile monumentale, te vei trezi intr-un alt loc desprins din basme : o sala racoroasa, sustinuta de nenumarate coloane, printre care te poti pierde si odihni.

La etajul superior, terasa ampla ofera locuri din belsug pentru fotografii superbe. In plus, bancutele de pe marginile valurite, acoperite cu bucati de mozaic in nuante de bleu, sunt locul perfect de socializare si cateva clipe de odihna.

Daca vrei, pe marginea interioara a terasei parcului este amenajata o micuta cafenea, de unde poti admira in continuare in departare marea, dealul Montjuic si fortareata sa, dar si Sagrada Familia, marele monument, lasat neterminat de Gaudi.

Galerie

de poze :: Parcul Guell, una din bijuteriile Barcelonei (click pentru a mari)

Daniela Tiba

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu