Lifestyle Timp liber

Vernisajul Beautiful Yesterday, poze si dichis la GALATECA

Vernisajul Beautiful Yesterday, poze si dichis la GALATECAGALATECA, prima galerie de arta aplicata deschisa în Bucuresti a fost sambata gazda vernisajului Beautiful Yesterday, o expozitie în oglinda în cadrul The Rest is Tomorrow. Publicul a fost numeros si curios sa intre în atmosfera creata la galerie de cele doua expozitii care au coabitat excelent, completandu-se una pe cealalta.
 
„Palariile au reprezentat punctul de atractie principal al dupa-amiezii de sfarsit de saptamana. Doamnele au fost bucuroase sa probeze si apoi sa fie fotografiate cu accesoriul  favorit, fie ca acesta era din perioada interbelica sau din colectii recente, precum Fandacsiile create special pentru GALATECA", spune Iulia Gorneanu, Project Manager GALATECA. „Domnii nu au fost nici dansii mai prejos admirand diverse berete, jobenul care a tronat într-una dintre vitrinele Galatecii sau chiar dand sfaturi vestimentare doamnelor pe care le însoteau”, a mai adaugat colectionara.

Expozitia The Rest is Tomorrow a fost îmbogatita la Galeria GALATECA cu o serie de piese vintage pretioase ce fac parte din colectii private. Creatiile contemporane ale celor sase designeri, Doina Levintza, Irina Schrotter, Andreea Badala, Lucian Broscatean, Dinu Bodiciu si Carla Szabo se oglindesc într-o istorie scrisa cu creativitate si ingeniozitate, acoperind toata perioada dintre sfarsitul secolului al XIX-lea si mijlocul secolului al XX-lea, osciland între feminitatea absoluta a dantelelor edwardiene si minimalismul anilor '40 sau '60. 

Vizitatorii au comparat piesele vestimentare extrem de valoroase – apartinand stilului de viata din secolele trecute – cu vestimentatia contemporana si au probat piesele vintage din afara expozitiei, aduse special pentru gallery shop-ul NEOGALATECA de catre cele patru colectionare: Oana Cretu, Cristina Deutsch, Raluca Alexandru si Iulia Gorneanu. Rochii, palarii si bijuterii din anii 20’, 30’ si 40’, adevarate piese de muzeu, si-au gasit noi proprietare sambata la GALATECA. 

„Probeaza si pozeaza” a relevat apetitul pentru palarii al doamnelor, vedetele colectiei fiind cu precadere cele cu voaleta, demult uitate. Beautiful Yesterday va putea fi vizitata la GALATECA, alaturi de The Rest is Tomorrow, pana la data de 31 martie. La închiderea expozitiei, GALATECA a pregatit o serie de evenimente cu vanzare a pieselor expuse la London Fashion Week de catre cei sase designeri romani.

Diana Ilie

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu