Lifestyle Tehnologie si internet

Varşovia dinaintea celui de-al Doilea Război Mondial a fost reconstituită în 3D

Varşovia dinaintea celui de-al Doilea Război Mondial a fost reconstituită în 3DVarşovia, cunoscutul oraş distrus în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, reconstruit apoi şi care este în permanentă dezvoltare după căderea comunismului, şi-a regăsit vechiul farmec de 'Paris al Nordului'. Acest lucru a fost posibil  datorită unei reconstituiri cinematografice sofisticate în 3D.

De la înălţimea unui porumbel care zboară la câţiva metri deasupra oraşului, a unui trecător sau a unui călător în tramvai, filmul "Varşovia 1935"  invită spectatorii să admire străzile, prin pieţele şi parcurile din centrul oraşului. O lume de care îşi aduc aminte prea puţini.
Oraşul a fost distrus în proporţie de aproape 80% de nazişti după insurecţia de la Varşovia din 1944.
În timpul războiului şi-au pierdut viaţa peste 700.000 locuitori ai Varşoviei, din cei 1,3 milioane care populau capitala Poloniei în anul 1939.
Ryszard Maczewski, preşedintele fundaţiei Warszawa1939.pl afirmă faptul că filmul reprezintă de fapt  "Varşovia a cărei nostalgie o avem".  Filmul reuşeşte să adune cât mai multe informaţii despre vechea arhitectură a capitalei poloneze şi să evidenţieze detalii ce i-au oferit originalitatea. „ Nimeni nu a mai făcut-o până acum. Este o provocare”, a declarat  producătorul filmului, Ernest Rogalski.
Pentru a obţine o imagine în 3D, ne-am folosit şi de serverele Institutului polonez pentru cercetări nucleare şi de cele ale unui centru de date din China. În Europa nu a vrut nimeni să ne dea o mână de ajutor, ca să nu îşi supraîncarce serverele” , a declarat pentru presă, regizorul Tomasz Gomol.
Varşovia, rămasă din păcate pentru mulţi ani doar un oraş de provincie în Imperiul rus, a redevenit  capitala unei ţări care a înregistrat o dezvoltare rapidă, în absolut toate domeniile. Şi-a surprins turiştii, locuitorii şi toţi ce care nu îi mai ofereau nicio şansă.
Vizitarea virtuală a oraşului durează doar 20 de minute însă producătorii ne asigură că în curând va fi lansat în DVD şi Blue-ray.
 
 
 

Ecaterina Virgolici

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu