Lifestyle Timp liber

O saptamana altfel la Radio Romania Cultural

O saptamana altfel la Radio Romania Cultural

In perioada 1-5 aprilie 2013, Radio Romania Cultural se alatura sutelor de instituţii publice şi private care promoveaza şi sprijina programul de educaţie nonformala  „Sa stii mai multe, sa fii mai bun!”.
 
Pe 1, 2 si 3 aprilie aproximativ 60 de elevi cu varste cuprinse între 9-17 ani de la Colegiul Naţional „Iulia Hasdeu”, scolile generale „Titu Maiorescu” si "Grigore Ghica Voievod" vor vizita culisele radioului public. Ei  vor afla de la realizatorii postului cum se face o emisiune pentru copii si tineret, ce ingrediente trebuie sa conţina un program cultural dar, mai ales, vor vizita studiourile de teatru naţional radiofonic, cabinele de înregistrari si studioul de concerte „Mihail Jora”.
 
Pe 4 aprilie, realizatorii Radio Romania Cultural vor merge la Scoala Centrala pentru Ora de educaţie muzicala”. Invitatul ediţiei, percuţionistul Alexandru Anastasiu, membru al Orchestrelor si Corurilor Radio si jurnalistul Cristian Marica vor discuta în amfiteatrul liceului, cu cei peste 100 de elevi, despre rolul muzicii în educatie si, bineînţeles, vor canta cu acestia.
 
Radio Romania Cultural sprijina si promoveaza programul activitaților educative extracurriculare si extrascolare care are loc conform calendarului elaborat de Ministerul Educatiei Naţionale, în saptamana 1 – 5 aprilie 2013.  „Sa stii mai multe, sa fii mai bun!” va fi reflectat în emisiunile de actualitate ale postului: Espresso si Expresul de seara, în emisiunile educaţionale Alternative, EduExplorer si Invaţamantul, azi.