Lifestyle Tehnologie si internet

Unde poti asculta radio cu emisie digitala?

Unde poti asculta radio cu emisie digitala?SBS Broadcasting Media continuă procesul de investiție în tehnologie digitală pentru radiofuziune și transmite în Craiova, începând cu această săptămână, programele radiourilor din portofoliul propriu, Kiss FM, Magic FM, Rock FM și One FM, prin sistemul de emisie digitală terestră HD Radio.
 
 
„Frecvența utilizată pentru transmisia digitală este 98,0 Mhz, Craiova devenind astfel, după București, cel de-al doilea oraș din România în care cele patru posturi de radio sunt transmise  în sistem de emisie digitală”, a declarat Daniel Klinger, Director Tehnic al SBS Broadcasting Media – Divizia Radio.
 
Prin tehnologia HD Radio, ascultătorul beneficiază de sunet clar, fără bruiaje sau pierderi de semnal, ca în cazul transmisiei analogice. Pe lângă calitatea semnalului audio, un alt beneficiu al acestei tehnologii este posibilitatea de transmitere a până la 4 programe folosind aceeași frecvență, cât și transmiterea de informații de tip text pe ecranele receptoarelor.
 
Pentru a asculta programele transmise digital, este necesară achiziționarea unui aparat capabil să receptioneze transmisiile HD Radio. Aceste aparate pot recepționa și posturile care emit cu  tehnologia clasică (AM și FM). Recepția posturilor de radio HD se face în mod gratuit. În București, frecvența utilizată pentru transmisia digitală este 100,6 Mhz, folosită de Rock FM pentru transmisia terestră standard analogică
 
SBS Broadcasting Media este prima companie de audioviziual din România care investește în tehnologie digitală pentru radiodifuziune, prin achiziționarea de echipamente de ultimă generație pentru emisia în București și în Craiova a pachetului HD Radio.
 
Tehnologia HD Radio este folosită în prezent de peste 2.000 de posturi de radio din SUA, fiind în curs de implementare și în țări din Europa.
 
Echipamentele de emisie pentru transmisia HD Radio au fost achiziționate de către SBS Broadcasting Media de la Nautel LTD, companie multiplu premiată pentru excelență în industria radio.
 
SBS Broadcasting Media face parte din grupul pan-european ProSiebenSat.1, care operează în România radiourile Kiss FM, Magic FM, Rock FM și One FM, precum și posturile de televiziune Prima Tv și Kiss TV.
 
HD Radio este un standard al iBiquity Digital Corporation și reprezintă denumirea comercială a standardului IBOC (in-band on-channel). Folosirea standardului HD Radio în România de către SBS Broadcasting Media se face sub licență iBiquity Digital Corporation.
 

Diana Ilie

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu