Lifestyle Turism

Turismul de patrimoniu poate aduce bani seriosi la bugetele locale

Turismul de patrimoniu poate aduce bani seriosi la bugetele localeTurismul de patrimoniu este una dintre primele forme de turism introduse vreodata in mod organizat si, in ciuda vechimii sale, continua sa fie si una dintre cele mai profitabile forme de turism, in special bugetul localitatilor unde turismul de patrimoniu este in floare beneficiind de o sursa importanta de venituri pe aceasta cale.

Multe orase in prezent din intreaga lume se sustin financiar in buna masura prin turismul de patrimoniu, aici industria fiind aproape inexistenta, dar comertul si turismul dezvoltate la cote ridicate si deosebit de active. Turismul de patrimoniu este incurajat deseori de catre guvern si de catre organizatii internationale de renume, iar turistii beneficiaza astfel de o oferta mai buna precum si de profesionisti si servicii de prima mana.

In aproape fiecare tara de pe glob, turismul de patrimoniu are o oferta buna pentru vizitatori din toate colturile lumii, aceasta forma de turism dezvoltandu-se simtitor in ultimele decenii si bucurandu-se de o apreciere unanima, oamenii fiind fericiti ca pot descoperi la fata locului crampeie din modul de viata al lumii vechi sau urme ale existentei unor mari personalitati ale umanitatii.

Si in tara noastra turismul de patrimoniu este bine dezvoltat, existand deopotriva oferte pentru patrimoniul natural precum si oferte pentru patrimoniul istoric. Primim anual vizitatori de pe toate continentele, iar romanii participa de asemenea la aceasta forma de turism in numar destul de mare. Mai multe se pot face insa in aceasta directie, iar implicarea marcata a  autoritatilor locale alaturi de profesionisti va putea sa aduca un plus de calitate pentru turismul de patrimoniu, deopotriva interesant cat si foarte profitabil.

Lucia Mihailescu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu