Lifestyle Muzica si vedete

Sportivi de succes care au ajuns actori de succes

Sportivi de succes care au ajuns actori de succesPentru sportivii profesionisti, trecerea catre universul cinematografiei se poate face aproape natural, si in sport ca si in arta filmului fiind nevoie de abilitati similare in ce priveste crearea unei bune imagini profesionale.

Multi sportivi de succes au reusit astfel de-a lungul timpului sa devina si actori de succes, unii dintre acestia fiind, culmea, mai bine cunoscuti in zilele noaste ca actori decat ca sportivi de performanta.

Nu toti sportivii mari care au facut si o cariera in lumea filmului au reusit sa castige un Oscar, dar cu siguranta si-au pus si dansii amprenta catusi de putin la temelia industriei cinematografice, si de aceea merita sa le fim recunoscatori si pentru contributia lor in plan artistic.

Dintre numele mai bine cunoscute publicului din Romania, cativa sportivi-actori se desprind de restul prin faima lor si pe acestia ii vom aminti in randurile care urmeaza:

1. Fred Dryer
Celebru pentru rolul Rick Hunter din seria TV "Hunter", Fred Dryer este nu doar un actor de faima, dar si un bun producator si regizor de film. Ca sportiv a jucat fotbal american pentru echipele New York Giants si Los Angeles Rams.

2. Carl Weathers
Partenerul lui Sylvester Stallone din celebra saga "Rocky", cel cunoscut de noi mai degraba sub numele de Apollo Creed a dovedit certe calitati actoricesti desi era doar un sportiv de performanta, de asemenea jucator de fotbal american pentru echipele Oakland Raiders si the British Columbia Lions.

3. Vinnie Jones
O aparitie actoriceasca de exceptie in filmul "Swordfish" a avut si fotbalistul englez Vinnie Jones, cel care altadata jucase la superlativ pentru echipe de prim rang din Anglia precum Chelsea, Sheffield United sau Leeds United.

4. Fred Williamson
Incepand cu rolul din seria "MASH" si continuand cu o bogata cariera de actor, fostul fotbalist profesionist Fred Williamson a reusit sa isi cladeasca o bogata cariera artistica, el aparand recent si in filme precum Spaced Out (2009) sau Zombie Apocalypse: Redemption (2010).

5. Jim Brown
Un alt jucator de fotbal profesionist american, Jim Brown s-a indreptat imediat dupa incheierea contractului de jucator profesionist catre lumea filmului, aici construindu-si o bogata cariera si aparand in filme precum "100 Rifles", "The Running Man", "Mars Attacks!" si multe altele.

foto Wikipedia