Lifestyle Sport

Mia Hamm, o legenda a fotbalului feminin

Mia Hamm, o legenda a fotbalului femininO adevarata legenda a fotbalului feminin, sportiva de origine americana Mia Hamm este considerata la ora actuala cea mai mare jucatoare cu balonul de la infiintarea fotbalului feminin si pana in prezent.

Mia Hamm detine recordul absolut la numarul total de goluri marcate de un jucator atat pentru fotbalul feminin cat si pentru cel masculin, ea reusind sa inscrie nu mai putin de 158 de goluri in uimitoare sa cariera sportiva.

Gratie celebritatii mari de care s-a bucurat in perioada cat a fost jucator activ, Mia Hamm a reusit sa popularizeze foarte mult fotbalul feminin inclusiv pe taramul Americilor, multe tinere orientandu-se datorita ei catre jocul cu balonul.

Paradoxal, in copilarie Mia Hamm a fost nevoita sa poarte incaltaminte speciala pentru a isi corecta un defect din nastere al piciorului, handicap pe care l-a depasit insa repede, ea activand ca sportiv de la varste destul de fragede.

A acces in nationala de fotbal feminin a Statelor Unite la varsta de numai 15 ani, fiind pe atunci cea mai tanara jucatoare din acest sport, si a inregistrat nenumarate succese in plan international, fiind in scurta vreme recunoscuta ca una dintre cele mai mari jucatoare ale lumii.

Mia Hamm s-a retras din fotbalul profesionist in 2004 si de atunci pana in prezent se ocupa si de fotbal pe cat ii permite timpul, dar se concentreaza foarte mult si asupra vietii de familie, ea avand doua fetite gemene pe care le iubeste foarte mult.

Mia Hamm este casatorita cu jucatorul de baseball Nomar Garciaparra si impreuna duc o viata foarte fericita alaturi de cele doua fetite ale lor care reprezinta, asa cum spun parintii, cea mai mare recompensa pe care o poate primi un sportiv ca incununare a unei cariere de profesionist.

foto Wikipedia

Lucia Mihailescu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu