Lifestyle Sport

Triatlonul sprint – un sport incitant pentru toate varstele!

Triatlonul sprint - un sport incitant pentru toate varstele!Triatlonul sprint este un sport atragator, incitant si deosebit de benefic sanatatii noastre, care presupune parcurgerea in succesiune a trei probe: inot, ciclism si alergare. Cele trei probe sunt solicitante si necesita antrenamente indelungi pentru parcurgerea lor completa.
 
O disciplina relativ noua pentru tara noastra, triatlonul sprint este inregistrat si la nivel de profesionisti prin Federatia Romana de Triatlon, dar mult mai important, este promovat ca sport de masa adresat tuturor varstelor, adolescentilor inclusiv.
 
Antrenamentele pentru cele trei probe, inot, ciclism si alergare, sustin un stil de viata activ si ajuta din plin la formarea unui trup armonios, cu o musculatura bine definita. In ciuda primei impresii, triatlonul nu este un sport extrem ci o disciplina sportiva sigura, nu intamplator si adolescentii putand sa il practice fara teama ca vor suferi accidente grave.
 
Triatlonul sprint este varianta cea mai scurta dintre toate formele de triatlon si de aceea este adresat maselor, suplimentar fiind si un sport diferit de cele traditionale unde ai sansa sa inoti, sa faci ciclism si sa alergi pe distante medii, astfel fiind solicitat intreg organismul si toate grupele de muschi.
 
Triatlonul sprint este un sport care promoveaza pofta de viata si longevitatea, un sportiv amator care incepe antrenamentele specifice la varsta de 12-14 ani putand continua sa practice acest sport si mult timp dupa implinirea varstei de 50 de ani. Nu se recomanda totusi copiilor care nu au depasit varsta pubertatii, fiind un sport care implica rigoare, seriozitate si implicare pe durata sedintelor de antrenament.
 
Un lucru care faca tratlonul sprint foarte atragator ca sport de familie este faptul ca poate fi practicat simultand de catre parinti si copiii lor, astfel crescand si atractivitatea, dar si popularitatea acestui sport. Secretul succesului il reprezinta antrenamentele regulate, la amatori nu performanta contand ci parcurgerea tuturor celor trei probe pana la final.
 
Instructorii sportivi si medicii recomanda cu caldura practicarea acestui sport tuturor celor interesati, cea mai fericita formula fiind aceea in care parintii sau chiar bunicii se implica alaturi de copii in cadrul antrenamentelor periodice. Intructorii nu vor solicita sportivii amatori, obiectivul final fiind introducerea unui sport atragator care promoveaza un stil de viata sanatos si multa distractie pentru intreaga familie.
 
 
 Sursa foto: helptrainer.com
 
 
 

Lucian Braca

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu