Lifestyle Turism

Turismul din Antarctica s-a triplat in ultimii 5 ani!

Turismul din Antarctica s-a triplat in ultimii 5 ani!O destinatie inedita, atragatoare prin peisajele unice, dar si plina de pericole neasteptate cauzate de vremea schimbatoare, Antarctica a devenit mai nou favorita multor turisti impatimiti, aici putand fi traite pe viu experiente unice care nu se mai regasesc in alte regiuni ale lumii.
 
In ultimii 10 ani de zile, numarul de turisti care viziteaza Antarctica a cunoscut o crestere impresionanta, anual peste 50.000 de persoane vizitand continentul zapezilor vesnice in cadrul unor expeditii speciale unde organizatorii incearca sa ia toate masurile posibile pentru siguranta clientilor lor.
 
Uneori apar si probleme mai deosebite, vasele de croaziera putand fi blocate in gheata dura a continentului sudic pentru mai multe zile sau chiar putand aparea coliziuni neasteptate cu ghetari periculosi, dar astfel de incidente sunt remediate atat de repede pe cat posibil, fiecare incursiune turistica in Antarctica beneficiind de suport consistent din partea echipelor specializate in salvarea si recuperarea turistilor aflati in pericol.
 
Sezonul turismului in Antarctica se deschide in Octombrie, in fiecare an, si dureaza pana in Aprilie, in anul urmator, turistii beneficiind de o oferta completa la niste tarife care nu depasesc 10.000 de dolari americani de persoana. Este o aventura unica, nu intamplator numarul turistilor care viziteaza Antarctica crescand in ultimii 10 ani de 4 ori si mai bine.
 
In general, se evita zonele considerate riscante pentru turismul la nivel de amatori, dar chiar si asa pot fi observate peisaje superbe alaturi de bogata viata animala specifica acestei zone a lumii. Pana in prezent, niciunul dintre turistii care au vizitat Antarctica nu a regretat o astfel de aventura deosebita, cu totii considerand ca investitia lor si experientele inedite au meritat din plin tot efortul.
 
 
  Sursa foto: inhabitat.com
 
 
 
 
 

Lucia Mihailescu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu