Lifestyle Sport

Training functional pentru toate activitatile noastre de zi cu zi

Training functional pentru toate activitatile noastre de zi cu ziFoarte la moda in Occident, exercitiile de training functional implica antrenarea corpului pentru a face mai usor fata activitatilor desfasurate peste zi, fiind de aceea considerate mai degraba o metoda fizioterapeutica de recuperare decat miscare fizica propriu-zisa.

Foarte util in special pentru persoanele care au probleme de mobilitate si de coordonare a miscarilor, trainingul functional poate fi, conform specialistilor, practicat de catre oricine, ajutand astfel simtitor la optimizarea tuturor activitatilor zilnice.

Prin exercitiile specifice trainingului functional, care trebuie particularizate pentru necesitatile speciale ale practicantului, se pot preveni accidentele de munca, sunt mult diminuate multe dintre bolile de tip profesional si de asemenea se dezvolta multumitor musculatura si sistemul osos.

Intrucat trainingul functional nu poate fi practicat la intamplare, este intotdeauna nevoie de prezenta unui antrenor alaturi de noi, care sa ne pregateasca un program special de exercitii si care sa ne si supravegheze pe durata indeplinirii acestor exercitii.

Multe dintre salile de fitness din Romania ofera in prezent si sedinte particularizate de training functional, iar acest lucru este imbucurator deoarece aceasta oferta va putea fi luata in considerare si de catre multi dintre angajatii sau chiar si sportivii care au un risc crescut de accident la locul lor de activitate.

Privit in mare, trainingul functional implica nu doar exercitii de mobilitate sau cu greutati, dar si exercitii de dezvoltare a musculaturii abdomenului precum si a altor grupe de muschi sau parti ale sistemului osos care vor fi mai solicitate pe durata activitatilor zilnice.

Pentru o sedinta de training functional va fi adesea nevoie si de un echipament adecvat, care poate sa includa mingi medicinale, spaliere, bicicleta medicinala, greutati medicinale, aparat abdomen, oglinzi, bare sprijin, dispozitive cu coarda, centuri si asa mai departe.

Mai inainte de a se trece la executarea exercitiilor propriu-zise este practic obligatoriu sa se intocmeasca un program riguros, cu obiective foarte clare, unde sa fie tintite exact acele zone ale trupului mai expuse in activitatile zilnice sau care au fost deja afectate din cauza unor accidente.

Cu multa determinare si cu ajutorul unui antrenor profesionist, sedintele de training functional vor da roade in relativ scurta vreme, persoanele care se supun unui asemenea tratament beneficiind de un plus major de sanatate si mobilitate pe viitor.

Informatii suplimentare pot fi accesate pe Internet, dar si direct la salile de fitness unde de multe ori va exista si o oferta de training functional pentru toate varstele si pentru ambele genuri. Faceti de aceea apel cu incredere si la aceasta forma de miscare fizica, dar numai alaturi de un antrenor foarte bun, capabil sa intocmeasca un program care sa raspunda bine necesitatilor voastre in plan fizic.

Lucia Mihailescu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu