Lifestyle Sport

Instructorii de yoga promoveaza pe scara larga plimbarile in aer liber

Intructorii de yoga promoveaza pe scara larga plimbarile in aer liberPrintre exercitiile fizice moderne recomandate tot mai des in ultima vreme de catre multi instructori de yoga se afla si plimbarile in aer liber, care combina mersul pe joc cu exercitii specifice de meditatie si respiratie pentru atingerea unor obiective ambitioase de mentinere a unui tonus pozitiv atat fizic cat si mental.

Similare cu un fel de pelerinaj inspre absolut, plimbarile yoga in aer liber ar trebui sa se intample zilnic, jumatate de ora fiind minimum de timp care poate fi alocat acestui tip de exercitii, iar tempoul schimbandu-se de mai multe ori in acest interval, de la mersul in forta si pana la mersul agale care sa permita relaxarea si meditatia.

Esential pentru plimbarile yoga este sa se evite stresul, toate gandurile negative trebuind sa fie alungate de la bun inceput prin eliminarea surselor care provoaca mania, grija, lipsa de atentie sau concentrarea la alte probleme si aici se recomanda unele mantre simple de tipul "Suparare, suparare, suparare!" sau "Stres, stres, stres!" care sa incurajeze meditatia inspre motivele reale care ar putea crea stresul in ziua respectiva.

Mantrele se spun atunci cand se merge fortat, iar meditatia se face pe perioadele de relaxare, cand se merge mai incet si se identifica toate sursele si cauzele care au stat sau ar putea sta la baza cresterii nivelului de stres peste zi. Astfel se pot rezolva prin simpla plimbare in aer liber unele stari negative, mergandu-se apoi acasa si continuandu-se viata ca de obicei, nu foarte diferit de modul in care te simti dupa spovedanie, cand te intorci acasa parca mai usurat si mai increzator in tine.

Exercitiile de meditatie si mersul agale pot fi insotite si de scurte exercitii de mobilitate, pentru spate, pentru incheieturi sau pentru gat, acum putand fi spuse si alte mantre precum "Lumina!", daca ne place lumina soarelui si modul in care ne "imbraca" sau "Pace!" ori "Puritate!", daca suntem mai degraba atrasi de linistea si curatenia locului in care ne desfasuram exercitiile noastre zilnice.

Exercitiile de meditatie trebuie alternate si cu perioade de absenta totala a oricarui gand pentru a permite si mintii perioade de relaxare complete la fel cum permitem si trupului sa se relaxeze. Orientarea in spatiu poate aduce apoi idei sau vibratii de natura pozitiva sau mai putin pozitiva, in acest mod putandu-se stabili si cel mai bun traseu de urmat.

Pasii exacti de urmat pe parcursul unor asemenea plimbari yoga va pot fi mai bine explicati de catre un intructor calificat, iar daca v-am starnit interesul atunci nu uitati sa treceti si pe la profesionisti pentru sfaturi avizate. De asemenea, evitati complet masina, bicicleta sau alte mijloace rapide de transport pentru plimbarile yoga si alegeti exclusiv mersul pe joc ca o alternativa foarte sanatoasa atat pentru mintea cat si pentru trupul vostru.

Lucia Mihailescu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu