Lifestyle Tehnologie si internet

Telescopul poate deveni una dintre distractiile voastre favorite

Telescopul poate deveni una dintre distractiile voastre favoriteTehnologia moderna permite in prezent construirea de telescoape astronomice adresate deopotriva amatorilor si profesionistilor, iar daca nu ati probat nici unul pana acum poate e timpul sa o faceti deoarece veti vedea cu propriii ochi adevarata fata a cerului si, in plus, va veti distra de minune alaturi de familie verificand pe viu puterea si acuratetea telescopului dvs. personal.

In intreaga lume, sumedenie de impatimiti ai telescopului exploreaza noapte de noapte cerul instelat de deasupra, aria de acoperit fiind atat de vasta incat nici nu ai timp sa te plictisesti chiar de-ai face acest lucru intreaga ta viata. Telescoapele sunt de mai multe feluri, fiecare tip functionand dupa anumite principii si adresandu-se unui anumit scop, putandu-se astfel descoperi nu doar un corp ceresc indepartat, dar fiind evidentiate si radiatiile solare sau campul electromagnetic al unor corpuri ceresti.

Intr-o clasificare functionala, telescoapele se impart in telescoape spatiale, utilizate pentru studiul cerului, telescoape solare, utilizate pentru studiul soarelui, si telescoape radio, care colecteaza informatii de la sateliti si alte obiecte spatiale. Pentru amatori, cele mai potrivite sunt, bineinteles, telescoapele spatiale care te pot introduce in universul apropiat utilizand o imagine normala, bazata pe tehnologia optica si nu radio sau pe baza de raze gama.

In Romania exista retele comerciale de distributie de telescoape atat pentru amatori cat si pentru profesionisti, dar oferta este mult mai tentanta daca va largiti aria de cautare in intreaga Europa unde, la fel ca si in tara, preturile variaza de la numai 50 de Euro pentru un telescop tip Dobson, adresat incepatorilor, si pana la 500-1000 de Euro pentru telescoape de mare putere, foarte cautate atat de amatori cat si de profesionisti. Asemenea telescoape pot fi usor utilizate si pentru explorarea terestra, putand sa cercetati distante mari din jurul casei dvs., daca aveti chef, la orice ora din zi sau noapte.

Daca v-am starnit interesul si aveti de gand sa va cumparati un telescop evitati pentru inceput mediul online si indreptati-va direct catre magazinele de profil pentru a alege la fata locului, discutand cu un profesionist cel mai potrivit model pentru dumneavoastra si familia dumneavoastra. Ca regula generala, un telescop este cu atat mai performant cu cat poate capta mai multa lumina (este mai larg in diametru) si nu intotdeauna preturile vor fi piperate, dar depinde in intregime si de propriul dumneavoastra gust ca sa alegeti un model nu doar pe deplin functional, dar si atragator ca aspect.

Lucia Mihailescu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu