Lifestyle Timp liber

Targul si seminarul leiului de palmier

Ministrul Industriei Plantaţiilor şi al Bunurilor de Larg Consum din Malaezia – Hon. Tan Sri Bernard Dompok, Preşedintele Consiliului Malaezian al Uleiului de Palmier – Dato’ Lee Yeow Chor, Ambasadorul Malaeziei în România – H.E. Dato’ Nik Mustafa Kamal Nik Ahmad, sunt doar câteva dintre numele importante care vor ajunge în România pentru acest seminar. Mulţi alţi reprezentanţi ai industriilor convergente uleiului de palmier, autorităţi, membrii ai camerelor de comerţ, distribuitori, furnizori, cercetători vor fi prezenţi la POTS România 2012.

O premieră pentru România, POTS 2012 are ca principal scop prezentarea beneficiilor uleiului de palmier, atât pentru industria alimentară, dar şi pentru alte industrii precum cea cosmetică, farmaceutică sau a combustibililor bio. Organizat pentru prima dată în anul 2006, POTS a fost prezent în ţări precum China, India, Pakistan, Rusia, Egipt, Bangladesh, America, dar mai ales în orasul de origine, Kuala Lumpur din Malaezia.
 
Beneficiile uleiului de palmier vor putea fi descoperite chiar la standurile destinate special acestui eveniment. Ambiţia evenimentului POTS 2012 este de a genera informaţii în legătură cu avantajele nutritive ale uleiului de palmier dar şi beneficiile utilizării acestuia în aproape toate industriile, de a stabili relaţii cu furnizorii, cumpărătorii şi consumatorii finali prin concretizarea în relaţii de business în zona Europeană, prin construirea unei platforme de interacţiune care să deservească interese comune.
 
Malaezia şi uleiul de palmier
 
În prezent Malaezia este unul dintre cei mai mari producători şi exportatori de ulei de palmier şi de produse din ulei de palmier,deţinand 39% din producţia mondială de ulei de palmier şi 44% din exportul mondial.Uleiul de Palmier Malaezian este exportat în mai bine de 150 de ţări. În prezent uleiul de palmier se regăseşte în produse precum cele de patiserie si panificaţie, ciocolată, îngheţată, produse cosmetice, adezivi, vopsele şi multe alte produse. Tocmai de aceea,  Europa reprezintă una dintre principalele destinaţii pentru Uleiul de Palmier Malaezian şi se observă că cererea continuă să crească în această regiune.
 
Participanţii la POTS 2012 sunt aşteptaţi marţi, 18 septembrie la hotelul Marriott din
Bucureşti, începand cu ora 08.00.

Diana Ilie

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu