Cariera Lifestyle

Tactici pentru pregatirea celui de-al doilea interviu, decisiv pentru angajare

Tactici pentru pregatirea celui de-al doilea interviu, decisiv pentru angajareOrganizarea si invitarea la un al doilea interviu profesional se intampla de fiecare data cand angajatorul identifica un potential crescut la o parte dintre aplicanti, dorindu-si de aceea sa recruteze pe cei mai buni dintre acestia si chiar oferind noi pozitii profesionale in cadrul companiei sale pentru a isi imbogati astfel resursele umane cu profesionisti de cea mai buna calitate.

Interviurile organizate in asemenea situatii pot fi destul de dure, dar si beneficiile care se pot obtine cu ocazia organizarii celui de-al doilea interviu pot fi foarte consistente. Pentru aplicantii norocosi, acum este momentul oportun de a negocia la sange toate cerintele lor exprese si chiar de nu vor obtine acum un loc de munca ei trebuie sa se astepte oricand sa fie invitati la un al treilea interviu, unde cu siguranta li se va propune ceva de maxim interes.

Inainte de prezentarea si sustinerea la cel de-al doilea interviu va fi totusi nevoie sa se faca mici investigatii cu privire la conditiile in care urmeaza sa se tina interviul, foarte important fiind de aflat si daca persoanele care se ocupa de organizare vor fi prezente in numar mai mare sau se va mentine situatia cunoscuta deja de la primul interviu.

Pregatirea propriu-zisa pentru cel de-al doilea interviu profesional va implica de regula si niste negocieri foarte dure, fiind de aceea util sa se alcatuiasca din timp o lista detaliata cu beneficiile, conditiile salariale si cele de munca care sunt dorite, in acest mod putandu-se comunica fara rezerva toate asteptarile si reusindu-se la final o negociere onesta a tuturor responsabilitatilor si beneficiilor care le insotesc.

Din punct de vedere strict profesional, al doilea interviu poate sau nu sa includa si o sectiune speciala unde se vor testa abilitatile practice ale aplicantilor convocati, se va urmari modul in care acestia se integreaza in colectiv sau se va testa randamentul lor pe durata unei zile normale de lucru insa aici nu e nimic neprevazut, lucrurile fiind chiar de bun augur daca se iese putin din atmosfera rigida a locului oficial unde s-a sustinut primul interviu.

Comunicarea si comportamentul recomandate pentru sustinerea celui de-al doilea interviu profesional nu trebuie sa depaseasca barierele impuse de situatiile de natura profesionala, dar se pot afla mai multe informatii in pauza de masa sau in alte situatii care permit si chiar incurajeaza comunicarea relaxata dintre angajati.

Chiar si atunci cand succesul intarzie sa se arate la finalul interviului, nu trebuie sa se renunte la speranta obtinerii unui job deoarece convocarile la al doilea interviu nu vor fi adresate decat profesionistilor care au starnit pozitiv interesul angajatorilor. Din acest motiv, trebuie insistat si pe mai tarziu pentru obtinerea unei pozitii noi la compania tinta, sansele fiind chiar ridicate ca in viitorul apropiat sa apara si o astfel de oportunitate.

Convocarea la al doilea interviu profesional este o recunoastere evidenta si deschisa a meritelor aplicantului, oricum ar decurge lucrurile la interviul propriu-zis, invitatia angajatorilor putand fi privita ca o recompensa suficient de puternica ca sa motiveze bine orice profesionist aflat in cautarea unui loc mai bun de munca.

Lucia Mihailescu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu