Lifestyle Tehnologie si internet

Tabletele PC promoveaza standarde crescute pentru viitorul miniaturizarii electronice

Tabletele PC promoveaza standarde crescute pentru viitorul miniaturizarii electroniceDe dimensiunea propriei noastre palme, tabletele PC sunt dispozitive electronice care pot fi asemanate cu un mini-laptop sau un telefon mobil super-performant si vin echipate cu tehnologie touch-screen activata fie prin utilizarea unui creion electronic care inlocuieste dispozitivul mouse, fie chiar prin utilizarea degetelor. Tastatura si mouse-ul nu mai sunt deloc necesare, astfel incat tabletele PC sa fie dispozitive autonome, pe deplin portabile.

Multe tablete PC pot permite atasarea unei tastaturi si/sau a unui mouse traditional prin porturile cu care sunt dotate, dar acest lucru este foarte rar utilizat deoarece tabletele PC nu sunt destinate pentru utilizarea la interior ci sunt menite sa il tina pe utilizator conectat la bazele sale personale de date si la reteaua Internet indiferent de locul in care s-ar afla la un moment dat.

Conectarea la Internet se face la fel ca si in cazul multor laptopuri prin tehnologie Wi-Fi, ceea ce face din tabletele PC dispozitive electronice nerecomandate copiilor conform ultimelor recomandari venite din partea oficialilor UE. Paradoxal insa si total contraproductiv, tabletele PC au fost de mai multa vreme introduse larg in circuitul educational din intreaga Europa, permitand accesarea online a cartilor in format electronic sau a altor date cu specific educational.

Multe tablete PC sunt destinate sistemului de operare Windows, dar exista si produse compatibile cu alte sisteme de operare, fie vorba despre Linux sau Mac OS. Tabletele PC de ultima generatie poseda o configuratie hardware foarte performanta si permit astfel instalarea celor mai noi sisteme de operare, ruland impecabil si permitand o experienta completa pentru utilizatorii lor.

Multi dintre consumatori sunt deja incantati de aceste dispozitive electronice de buzunar si au devenit clienti fideli ai companiilor care le distribuie in intreaga lume, dar altii le considera simple mofturi, chiar periculoase prin radiatiile electromagnetice suspectate de mai multa vreme ca avand o influenta nefasta asupra organismului uman. Iubite si respinse deopotriva, tabletele PC au reusit totusi sa se impuna puternic pe piata, iar viitorul pare sa le apartina mai ales daca se vor gasi si cai prin care sa se poata elimina unele minusuri in ce priveste siguranta utilizatorului in exploatarea unor asemenea dispozitive miniaturizate.

Lucia Mihailescu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu