Lifestyle Turism

Turism subacvatic la nivel de profesionisti

Turism subacvatic la nivel de profesionistiIn foarte multe locatii de pe glob, turismul subacvatic s-a dezvoltat la cote nemaivazute, mai nou aparand niste oferte de-a dreptul incredibile, care iti permit sa te cazezi intr-un hotel construit sub apa, sa faci excursii cu submarinul sau sa vizitezi cu sufletul la gura splendoarea unor pesteri subacvatice desprinse parca din filmele SF.

Dincolo de clasicele sedinte de inot si fotografiere in costum de scafandru, turismul mondial are la ora actuala acces la niste resurse nepretuite de explorare a universului subacvativ, turistii fiind de-a dreptul incantati de varietatea si calitatea serviciilor oferite, iar organizatorii bucurandu-se de castiguri substantiale, meritate din plin pentru eforturile lor aproape supraomenesti.

Entuziasti ai turismului subacvatic organizeaza de multa vreme adevarate evenimente in zone superbe ale marilor si oceanelor lumii, ei celebrand aici, la cativa metri sub apa, casatorii, organizand concursuri de sculptura sau de fotografie sau admirand cu religiozitate frumusetea adancurilor si bogatia vietii de aici.

In unele locuri de pe glob, sunt puse la dispozitia turistilor si excursii cu submarinul, putand astfel fi vizitate recifuri superbe de corali, admirate epave care se odihnesc de mult pe fundul marii sau studiata viata marina in toata compelxitatea ei. Turistii se simt destul de conrfortabil in cabinele presurizate, au acces la toaleta pe durata turului cu submarinul, iar organizatorii, din motive de siguranta, nu permit sederi sub apa mai lungi de jumatate de ora mai ales daca este vorba despre o intreaga familie, cu copii cu tot.

In prezent, turismul subacvatic a luat o intorsatura de-a dreptul radicala prin introducerea in circuitul turistic de hoteluri subacvatice de lux, unde poti petrece o intreaga saptamana inconjurat de pacea adancurilor, iar organizatorii sunt de-a dreptul coplesiti de afluxul mare de turisti. Cu totii iubim viata din adancuri, ne dorim sa o intelegem si sa o studiem, iar daca avem aceasta sansa cu siguranta vom profita de ea pentru ca astfel sufletul ne devine mai bogat, iar respectul fata de creatie mai bine ancorat in realitatea imediata.

Lucia Mihailescu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu