Cariera Lifestyle

Succesul muzical presupune si contactele potrivite


Cariera - In industria muzicala

In industria muzicii, succesul nu depinde intotdeauna de cat de talentat si de muncitor esti, ci va fi nevoie si de noroc, dar si de apelul la unele contacte utile pe care ai reusit sa ti le adaugi in agenda de lucru de-a lungul timpului sau care iti sunt recomandate de cunostintele comune.

Se stie ca prezentul nostru abunda in tineri muzicieni de mare talent, capabili nu doar sa interpreteze o piesa muzicala, dar in egala masura sa o si creeze de la cap la coada, dar nu foarte multi dintre acestia stiu cui trebui sa se adreseze pentru a nu renunta la ceea ce este initial un simplu hobby. Daca au sansa de a cunoaste persoanele potrivite, probabil vor persevera in eforturile lor artistice insa altfel cei mai multi renunta destul de repede.

A trecut de multisor moda impresarilor de muzica, care viziteaza ei cluburile pentru a descoperi tinere talente, in prezent fiind necesar sa te deplasezi de unul singur la casele de productie care promoveaza muzica in care te-ai specializat. Aici poti fi ascultat de la bun inceput, daca ai fost recomandat de cineva cu greutate, sau trebuie sa astepti o perioada pana ce vei fi chemat pentru a discuta in amanunt propunerile tale artistice si nivelul de interes al casei de productie pentru muzica ta.

Astfel se si realizeaza de fapt primele tale contacte cu persoane implicate in industria muzicala si este foarte bine daca totul va decurge civilizat si intr-o maniera relaxata deoarece a doua si a treia oara vei fi retinut ca o persoana serioasa, care doreste sa aiba succes, dar care este si pe deplin contienta de valoarea sa in plan artistic. Tot astfel se pot cimenta si prietenii de o viata, mai ales acolo unde producatorii iti inteleg pe deplin meritele artistice desi nu te pot promova asa cum iti doresti de la bun inceput.

Aparte de casele de productie, exista si compozitori sau muzicieni consacrati, care de asemenea vor putea fi adaugati in lista ta de contacte, dar la acestia este ceva mai dificil sa ajungi pe cale oficiala, fiind nevoie de alte contacte prin intermediul carora sa beneficiezi de putin credit si sa ti se ofere timp suficient pentru a iti prezenta creatiile artistice si planurile tale de viitor.

Intrucat in prezent nici un artist de succes nu este multumit pe deplin daca nu i se produce si un videoclip de rasunet si aici va fi nevoie de alte contacte, din industria filmului de data aceasta, care sa te poata ajuta sa iti indeplinesti visurile, mai ales daca muzica ta este intr-adevar de calitate si cu priza la public.

Contactele potrivite, care sa iti deschida larg portile succesului in industria muzicala, pot fi in general structurate mai usor in agenda unui muzician de talent daca se au in vedere raspunsurile la urmatoarele intrebari:

– Care sunt persoanele si casele de productie cu mare influenta in lumea muzicala? – Care sunt persoanele si casele de productie, dintre cele identificate anterior, care lucreaza indeaproape cu multi alti profesionisti din industria muzicii, companii de succes si domeniile conexe? – Pentru muzicienii care nu locuiesc in capitala, este util de stiut si care sunt persoanele si, eventual, casele de productie cu greutate din imediata lor vecinatate? – Foarte important, trebuie facuta o lista speciala si cu profesionistii cei mai deschisi catre promovarea de noi talente, care sunt deci si mai usor de abordat si de la care poti obtine si alte contacte sau recomandari directe? – Pe masura ce inaintezi pe acest drum poti descoperi ca exista si suficient de multi profesionisti care ar putea avea nevoie de tine si de talentele tale diverse si nu e deloc rau daca iti oferi serviciile, bineinteles asteptand la randul tau sa fii recomandat "mai sus"? – In sfarsit, o cale foarte eficienta prin care iti poti promova atat muzica cat si imaginea artistica raman totusi concertele live, organizate in toata tara, la festivaluri sau evenimente majore de tip zonal sau national; trebuie deci descoperit si aici cine se ocupa de organizare si cum te poti strecura si tu printre trupele si artistii invitati?

Presa de specialitate, posturile de radio si TV sau alte canale de media sunt si acestea de trecut in lista de contacte, dar ei vor raspunde pozitiv mai ales dupa ce castigi putin in faima si cunosti un relativ succes si mai putin se vor interesa de trupele si artistii necunoscuti. Succesul muzical depinde, inca o data, in mare masura si de contactele potrivite, iar cine ignora acest adevar risca sa ne lipseasca pe toti ceilalti de muzica sa de calitate numai pentru ca asteapta sa vina faima de una singura la el si nu merge dansul catre aceasta.

Lucian Braca

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu