Lifestyle Trucuri culinare

Un serviciu impecabil face mancarea mai gustoasa

Un serviciu impecabil face mancarea mai gustoasaAsezarea si servirea adecvata a mesei fac parte dintre principiile care guverneaza alimentatia sanatoasa, fiind stiut faptul ca a manca stand in picioare sau in niste conditii improprii, fara ustensile de servit potrivite, creeaza un stres suplimentar la masa si poate conduce la dezvoltarea unor afectiuni cu substrat alimentar pe termen lung.

Diversitatea in alegerea tacamurilor si a farfuriilor de servit este de dorit atunci cand cream meniuri variate, in special cei mici mancand cu pofta daca li se prezinta unele dintre felurile favorite de mancare si pe alte platouri decat cele obisnuite. O culoare sau un material diferit pot aduce o schimbare binevenita, invitand practic mesenii sa se apropie cu placere de mancare.

Marimea farfuriilor de servit masa precum si dimensiunea portiilor servite la masa pot atrage sau indeparta o persoana, unii preferand sa serveasca masa in portii mici si mai des, iar altii alegand doar cele 3 mese regulate de peste zi. In asemenea situatii se poate apela fie la platouri normale de servit, fie la platouri de dimensiuni mai mici, care sa acompanieze fericit portia care se consuma de obicei.

Curatenia pe durata servirii mesei si igiena din bucatarie si spatiul unde se serveste masa sunt, inutil de amintit, conditii esentiale pentru iun serviciu de calitate. Atat farfuriile, tacamurile si paharele cat si recipientele din care se serveste mancarea trebuie sa fie mereu curate pentru a incuraja consumul normal de alimente si a nu taia altfel apetitul alimentar.

Modul in care se aseaza mancarea in farfurii de asemenea joaca un rol important la servirea mesei, pentru ciorbe si supe fiind de multe ori recomandata si putina verdeata tocata, presarata placut pe deasupra, iar pentru aperitive o alternare de culori fericita cu alimentului principal in centru si a garniturilor in lateral, pentru a nu rapi cu nimic din efectul estetic placut.

Garniturile si salatele arata cel mai bine daca se servesc cat mai simplu, pastrand mult din culoarea originala a ingredientelo…
Citeste in continuare pe coolinaria.ro

coolinaria.ro

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu