Lifestyle Sport

Sportul imbunatateste simtitor disciplina mentala

Atletii profesionisti, dar si practicantii de sport la nivel de amator necesita o disciplina crescuta din punct de vedere psihologic si nu doar o forma fizica buna, doar in acest mod putandu-se finaliza fiecare sedinta de antrenament cu succes si reusindu-se in timp sa se atinga si un plus de performanta necesar pentru cresterea respectului de sine si fixarea de obiective mai ambitioase.
 
Disciplina mentala se defineste in scurt prin concentrare ridicata, incredere in propriile forte, autocontrol, cresterea energiilor pozitive si auto-motivatie, iar caile de atingere a acestei stari necesita optimism, perseverenta, rezistenta la efort prelungit si foarte multa munca. Sportul practicat regulat va oferi cadrul optim pentru cultivarea acestor abilitati, in timp atletii castigand puncte importante la capitolul disciplina mentala.
 
Disciplina mentala castigata in urma sedintelor periodice de antrenament poate fi ulterior aplicata si in cadrul activitatilor profesionale, educative, casnice sau de alta natura, adica oriunde este nevoie de un plus de concentrare si determinare. Este motivul pentru care se incurajeaza practicarea sportului de la varste tinere, in acest mod fiecare dintre noi reusind sa ducem la bun sfarsit activitatile zilnice fara a ne plange inutil si fara a renunta la primul ostacol intalnit.
 
Conform tuturor studiilor intreprinse de-a lungul anilor, exista o relatie stransa intre practicarea sportului, taria de caracter si cresterea randamentului la locul de munca/la scoala, fiind prin urmare de dorit pentru fiecare dintre noi sa practicam sport regulat, cultivand abilitatile amintite mai sus si fixandu-ne printre obiective nu doar o crestere a formei fizice si, implicit, a performantelor sportive ci si o cultivare atenta a propriei noastre discipline mentale.
 
Practicarea de sport la nivel profesionist este intotdeauna supervizata de antrenori si psihologi care stiu cu precizie cum pot creste armonios toti parametrii ceruti de sportul de performanta, o buna disciplina mentala inclusiv, dar in cazul sportului pentru amatori lucrurile nu mai stau asa, fiind de aceea recomandat incepatorilor sa apeleze initial la un antrenor profesionist care sa le imprime o rutina sanatoasa pentru sedintele zilnice de antrenament.
 
Ulterior, lucrurile vor fi mai simple, odata prezenta disciplina mentala si celelalte abilitati necesare pentru cresterea performantei sportive (optimism, perseverenta, rezistenta la efort prelungit etc.), sportivii amatori putand desfasura sedinte de antrenament independente si avand sanse mai bune pentru a atinge atat o forma fizica de exceptie cat si rezultate superioare pe toate planurile existentei lor.
 
 
 

Lucian Braca

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu