Animale de companie Lifestyle

Solutii pentru indepartarea mirosurilor lasate de animalele de casa

Solutii pentru indepartarea mirosurilor lasate de animalele de casaUna dintre problemele cele mai acute pe care le poate ridica viata alaturi de un animal de companie este si aceea a mirosurilor pe care le poate lasa prietenul nostru necuvantator prin toata casa, fie vorba despre cele produse de urina si materiile fecale, fie vorba despre alte mirosuri la fel de neplacute si generatoare de stres in viata noastra, dar si a animalului de companie.

Litiera si iesirile in natura nu vor fi intotdeauna de ajuns pentru a ne descurca multumitor cu pastrarea aerului curat in locuinta noastra, catelul sau pisica noastra putand sa faca multe alte nabadai prin casa, care ne aduc uneori in pragul disperarii din cauza lipsei unor solutii eficiente pentru a ne adresa adecvat acestei probleme.

Exista din fericire si alternative bune, una fiindu-ne propusa de chiar companiile care ofera produse pentru uz veterinar, care s-au gandit la asemenea situatii si au iesit in ultimii ani pe piata cu o oferta destul de variata de produse pentru indepartarea mirosurilor lasate de animalele de casa.

Pudrele de curatat cu enzime, solutiile pentru pete si urina, produsele pentru indepartat mirosurile si altele de acest tip sunt disponibile inclusiv in Romania, noi trebuind doar sa alegem pe cele mai potrivite din oferta existenta. Tintind doar o anume specie sau fiind de tip universal, asemenea solutii sunt relativ sigure si ne pot face adesea viata mai simpla din acest punct de vedere.

Separat de produsele comerciale puse la dispozitia noastra, putem adesea apela si la unele solutii de casa deosebit de eficiente si sigure dintre care amintim pe cele pe baza de apa si otet alimentar, cele cu bicarbonat de sodiu, solutiile diluate cu detergent de vase sau aspirarea in profunzime a locurilor expuse trecerii animalului nostru de companie.

Ideal este ca, atunci cand se afla in casa, animalul de companie sa fie monitorizat constant pentru ca astfel sa putem curata imediat urmele lasate de activitatile sale si sa nu permitem mirosurilor neplacute sa se instaleze cu persistenta in locurile cu pricina. Nu intotdeauna insa acest lucru e si posibil si de aceea sunt necesare si unele produse profesionale pentru curatarea si indepartarea boacanelor lasate de animalele de casa.

Nu in ultimul rand, este practic obligatoriu sa oferim animalelor de companie conditiile optime pentru satisfacerea nevoilor fie prin apelul la litiera cu asternut mereu curat, fie prin plimbarile dese in natura, fie pe alte cai, in functie de specificul si cerintele speciei din care face animalutul nostru parte.

Conditiile bune de igiena oferite acum vor fi de fapt raplatite printr-un comportament adecvat, mai toate animalele de companie intelegand repede ce se asteapta de la ele si raspunzand pe masura pentru a face si pe aceasta cale o bucurie stapanilor lor si nicidecum pentru a le produce un stres suplimentar.

Solutii pentru indepartarea mirosurilor lasate de animalele de casa exista in prezent in numar mare, iar apelul la acestea ne face adesea prietenii nostri necuvantatori mai fericiti insa nu e intotdeauna bine sa ne incredem in promisiunile producatorilor ci trebuie sa facem noi insine putina munca de cercetare pentru a alege doar acele produse pe deplin sigure atat pentru noi cat si pentru sanatatea animalelor de companie.

Din pacate, nu tot ceea ce exista pe piata ne va ajuta garantat sa facem o treaba buna si prudenta la cumparaturi este in consecinta recomandata, solutiile de casa pe baza de ingrediente naturale sau cele cu otet alimentar, bicarbonat de sodiu sau apa oxigenata meritand sa fie alternate in mod sanatos cu acelea procurate din comert.

Lucia Mihailescu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu