Lifestyle Trucuri culinare

Sfaturi pentru bucatarie: Tocatoarele

Sfaturi pentru bucatarie: Tocatoarele
Tocatorul este nelipsit din orice bucatarie. Fie ca avem nevoie de o suprafata pentru a felia painea sau sunca, ori pentru a taia verdeturi si ceapa, folosim un tocator. Pe piata se gasesc mai multe feluri de tocatoare, din plastic, sticla, lemn etc.

Ce fel de tocator alegem?
Tocatoare de plastic: sunt mai tari sau mai flexibile, mai groase sau mai subtiri. Pot fi usor atat de curatat, cat si de igienizat.

Tocatoare de sticla: sunt rezistente la caldura, dar se pot ciobi la o miscare mai brusca, iar aschiile se pot amesteca cu preparatele. Asadar, sunt destul de periculoase pentru sanatatea noastra.

Tocatoare de lemn: sunt destul de greu de curatat si nu pot fi puse in masina de spalat, din cauza ca se deformeaza si crapa. In plus, favorizeaza dezvoltarea bacteriilor pentru ca se pot dezvolta bacterii in porii lemnului.

Cum se curata tocatoarele?
Nu lasa tocatorul murdar mai mult timp, cu atat mai mult daca e din lemn.

Tocatoarele trebuie spalate cu apa fierbinte s…
Citeste in continuare pe coolinaria.ro

coolinaria.ro

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu