Lifestyle Timp liber

Muzica de calatorie pentru iPodul tau!

Muzica de calatorie pentru iPodul tau!Pentru multi dintre impatimitii de turism, muzica este un companion de nedespartit pe toata durata excursiilor catre destinatiile favorite, fiind aproape de la sine inteles ca un fond muzical familiar si placut creste simtitor starea de bine si de relaxare deplina pe care o presupune turismul de calitate.

Fie ca asculti hiturile preferate la casetofonul de masina sau accesandu-le direct de pe un iPod sau alt player audio, muzica nu poate lipsi din decorul de vacanta, multe melodii de mare succes la public fiind introduse astfel pe listele special destinate calatoriilor si vacantelor de vis din agenda unui turist pasionat si de drumetii, dar si de muzica de calitate.

Unii turisti prefera pur si simplu sa se lase pe mana DJ-ilor care activeaza la posturile de radio de renume din tara, dar altii vor face chiar ei o selectie atenta a melodiilor lor preferate, printre acestea putandu-se adesea intalni si piese arhicunoscute din topurile nationale si internationale de muzica.

Astfel trupe de "batranei" inca la moda precum Led Zeppelin, Lynyrd Skynyrd, U2, The Beatles, The Rolling Stones, AC/DC sau Dire Straits concureaza strans in asemenea topuri ad-hoc cu artisti mai tineri precum Rihanna, Justin Timberlake, Bruno Mars, Justin Bieber, Christina Aguilera, Beyonce sau Katy Perry.

Din oferta romaneasca de muzica, cei mai ascultati sunt pentru moment artisti precum Nico, Narcotic Sound, Deepcentral, Alex Velea, Claudia Pavel, Inna, dar si mai longevivii Stefan Banica, Loredana Groza, Parazitii, Voltaj, B.U.G. Mafia sau Zdop si Zdub. Turistii mai in varsta nu se feresc sa recunoasca ca prefera sa asculte si piese muzicale mai vechi interpretate de artisti precum Ducu Bertzi, Compact, Iris, Laurentiu Cazan, Angela Similea, Corina Chiriac, Laura Stoica, Gil Dobrica, Catalin Crisan sau chiar si muzica populara ori manele de suflet.

Fiecare dintre noi avem astfel posibilitatea de a imbina placutul cu frumosul, retraind momente foarte speciale pe ritmuri muzicale si, in acelasi timp, calatorind catre destinatii mai vechi sau mai noi, in speranta petrecerii cat mai relaxate a vacantelor noastre anuale.

Muzica nu poate de aceea lipsi din atmosfera generala de calatorie, putandu-se afirma fara gres ca turismul fara muzica este asemenea tortului fara frisca si ca este chiar indicat sa nu uitam pe acasa piesele noastre favorite atunci cand plecam intr-o excursie pentru ca asa putem scapa mai usor de plictis si tot asa chiar putem salva uneori ceea ce poate sa para din start, dar numai la o prima impresie, o vacanta ratata, complet lipsita de sare si piper.

Lucia Mihailescu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu