Lifestyle Trucuri culinare

Servirea vinului la ocaziile speciale

Servirea vinului la ocaziile specialeVinul a fost dintotdeauna privit ca o adevarata incununare a unei mese de exceptie si, mai ales la ocaziile speciale, acest adevar poate fi probat daca stim si cum sa il servim cu tot fastul care i se cuvine. Sigur ca in toate situatiile nu vom putea sa servim decat vin de calitate, de preferat vin de podgorie certificat si mai rar vinul ieftin de pe piata, care numai vin nobil nu mai este.

La ocaziile speciale, maniera in care se toarna si se serveste vinul este esentiala si de aceea paharele de servit joaca un rol important, fiind de preferat paharele de vin rosu, alb sau negru anume destinate, aflate intr-o stare de claritate si curatenie de invidiat. Acestea de fapt se si spala cu atentie cu ceva vreme inainte de a fi servit vinul, pentru un efect deosebit.

Sticla de vin aleasa pentru a fi servita nu se desface de dinainte ci trebuie scos dopul chiar in prezenta mesenilor, de catre gazda. Persoana care serveste vinul trebuie sa aiba suficienta experienta din acest punct de vedere pentru a nu se emotiona si a reusi sa scoata dopul cu precizie, putand apoi sa lase vinul sa se odihneasca putin in frapiera sau sa il serveasca imediat, dupa caz.

Este bine si ca vinul sa fie prezentat mesenilor, aproape in maniera in care procedeaza chelnerii la restaurant (soiul, anul de producere, altele), pentru a primi astfel incuviintarea tuturor si pentru a putea fi apoi servit cu placere. Unii meseni pot avea alte preferinte si de aceea trebuie mereu sa existe mai multe sortimente de vin pentru a se putea satisface gustul tuturor.

Pentru mesenii…
Citeste in continuare pe coolinaria.ro

coolinaria.ro

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu