Lifestyle Timp liber

S-a lansat primul marketplace online pentru producatori romani

S-a lansat primul marketplace online  pentru producatori romaniIn ultimii ani, interesul romanilor pentru cumparaturi online a crescut semnificativ; romanii apreciaza cel mai mult facilitatea cumparaturilor, precum si diversitatea produselor oferite.
De asemenea, mai multe studii arata ca majoritatea romanilor prefera sa cumpere produse fabricate in Romania si nu in strainatate, iar cei mai multi dintre ei considera ca produsele alimentare romanesti sunt mai bune calitativ decat cele straine.
 
Dezvoltata de o companie de IT si implementata cu fonduri europene, platforma deprinromania.roeste primul marketplace online dedicat in exclusivitate afacerilor producatorilor romani.
 
Ideea de business a plecat de la dorinta de a sprijini micii producatori, care nu au acces la piata de desfacere din mediul online si de a incuraja achizitia de produse romanesti, care contribuie la cresterea economiei nationale. Antreprenorul este Radcom, firma cu un capital romanesc si furnizor de servicii IT pe piata romaneasca de peste 20 de ani.
 
Platforma deprinromania.roconcentreaza pana in prezent 33 de producatori romani care dezvolta produse100% romanestidin domeniile: produse alimentare, cosmetice, imbracaminte, accesorii, articole decorative.
 
Noi producatori se alatura platformei in fiecare luna, rata medie lunara fiind de aproximativ 5 producatori si 300 de produse noi.
 
“Produsele acestor producatori sunt in general axate pe microproductie unicat, sau din materie prima bio; primeaza asadar calitatea si originalitatea.
Ne-am dorit mereu sa contribuim la dezvoltarea economiei romanesti, de care indirect beneficiem cu totii, astfel s-a nascut acest proiect. De aceea ne bucuram ca o parte semnificativa din banii pe care ii cheltuim se va intoarce in economia nationala, la bugetul Romaniei.”,  spune Melinda Paunescu, Development Director Radcom.
 
Proiectul isi propune promovarea produselor interne, dezvoltarea productiei interne, sprijinirea producatorilor romani si orientarea consumatorilor catre produse romanesti autentice.

Ecaterina Virgolici

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu