Lifestyle Turism

România, locul 138 din 140 privind calitatea drumurilor

România, locul 138 din 140  privind calitatea drumurilorÎncă o veste proastă  pentru România. Oricâte eforturi ar exista pentru a face din imaginea ţării noastre una mai bună, se pare că rezultatele întârzie să apară. Asfel,aflăm dezamăgiţi că un studiu realizat de World Economic Forum, desfăşurat în 140 de ţări, plasează România pe locul 138 din 140 la capitolul „starea drumurilor”, doar Haiti şi Moldova fiind sub noi. Cu mult în faţa codaşei tări se află Bangladesh, Burkina Faso sau Burundi. 
Acest dezamăgitor studiu al World Economic Forum ne plasează pe locul 138 din 140 la capitolul „mărimea şi efectul taxelor”, pe locul 130 la capitolul „calitatea reţelei de transport rutier (autobuze, trenuri, taxiuri etc)”, pe locul 134 în privinţa „calităţii infrastructurii portuare”, locul 129 privitor la „sustenabilitatea industriei de turism”, şi per ansamblu pe ultimele locuri în privinţa multora dintre elementele cheie care fac ca o ţară să fie percepută ca una primitoare pentru turişti. Se pare că România nu creează tabloul vacanţei ideale pentru străini. Acest raport, dacă este citit de un posibil turist, îl face cu siguranţă să evite, cel puţin pentru o perioadă  vizitarea ţării noastre.

Această clasare  s-a făcut în funcţie de răspunsul locuitorilor ţărilor respective.  Întrebarea a fost: „Cum aţi evalua şoselele din ţara dumneavoastră?”, notele fiind de la 1 (extrem de subdezvoltate) la 7 (extinse şi eficiente).  Românii n-au fost maleabili când au judecat ţara noastră, dorind probabil să se răzbune.
Însa, nu trebuie să ne pierdem speranţa, avem şi un motiv de mândrie: în acelaşi raport figurăm în topul tărilor cu cel mai curat aer. Suntem pe locul 13 în clasamentul tărilor norocoase cu cel mai pur aer, aspect rar întânlit intr-un secol al poluării.

Ecaterina Virgolici

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu