Animale de companie Lifestyle

Rearanjati-va locuinta pentru siguranta animalului vostru de companie

Rearanjati-va locuinta pentru siguranta animalului vostru de companieAnimalele de companie au prostul obicei de a-si baga nasul peste tot in locuinta noastra, in mod special dupa perioada initiala de acomodare cu noii lor stapani, si trebuie sa fim intotdeauna pregatiti sa preintampinam orice risc de accident, reamenajandu-ne spatiul de locuit in asa fel incat sa eliminam potentialele boacane pe care le pot produce prietenii nostri necuvantatori.

Trecand cu vederea peste dezastrele "minore" provocate de un animal de companie mobilei sau carpetelor noastre, cu totii ne dorim sa prevenim pe cat posibil accidentele grave, iar pentru a reusi acest lucru va fi intotdeauna necesar sa acordam o atentie sporita la unii factori de risc, cand animalul risca sa se otraveasca, sa se electrocuteze sau sa se sufoce, de regula asemenea evenimente fiind rezultatul propriei noastre neglijente.

Arsurile si electrocutarea sunt nu foarte dificil de prevenit prin simpla utilizare a unei protectii suplimentare a cablurilor electrice cu ajutorul unor accesorii pe care ni le poate instala orice electrician sau pe care le putem adapta chiar noi, cu putin efort. In mod special, animalele de varsta frageda au tendinta de a apuca si roade cablurile electrice si, mai ales in asemenea situatie, se impune ca necesara o supraprotectie a lor.

In ce priveste sufocarea animalelor de companie, este absolut necesar sa curatam mai des spatiul de locuit de orice urma de plastic, cauciuc, material textil, sfori, nasturi, obiecte metalice etc., aici trebuind sa acordam atentie nu doar ariilor deschise ci si celor care, la o prima vedere, par mai greu accesibile pentru animalul nostru de companie. Orice asemenea obiect lasat neglijent pe podea poate cauza un accident, iar unii posesori de animale stiu deja acest lucru din proprie experienta.

Ciocolata, dar si alte alimente, pot fi toxice pentru animalul vostru de companie, iar substantele pentru curatat, naftalina, otrava, alte substante chimice de asemenea nu pot fi lasate la vedere, in locurile unde are acces patrupedul vostru. Plantele prezinta si acestea un grad crescut de risc de otravire, in mod special specii precum vascul, crinii, muscatele, narcisele etc. trebuind sa fie tinute in spatii inaccesibile animalului de companie.

Deloc de mirare chiar si pentru animalele educate corespunzator, resturile menajere par apetisante fie si doar prin mirosul lor "special" si de aceea gunoiul trebuie tinut departe de patrupede, acestora nepermitandu-li-se accesul in bucatarie sau, similar, la toaleta, in garaj ori in alte camere si spatii speciale unde se tin resturi menajere, substante toxice ori alimente.

Nu in ultimul rand, a nu se uita ca animalele de companie trebuie hranite intotdeauna cu hrana proaspata, indiferent daca aceasta se prepara in casa sau este procurata de la magazinul veterinar. Hrana congelata, dezhidratata sau invechita pune sanatatea animalului in pericol si nu este deloc indicat sa fie servita in mod regulat.

Informarea corecta asupra simptomelor generate de diverse boli, mentinerea contactului cu medicul veterinar si supravegherea atenta a animalului vostru de companie vor ajuta simtitor la prevenirea riscului de imbolnavire, in acest mod posesorii de animale luand toate masurile necesare pentru siguranta prietenului lor necuvantator.

Lucian Braca

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu