Animale de companie Lifestyle

Protejati-va animalul de companie de arsita verii!

Vara deja si-a intrat in drepturi  si multi dintre noi ne pregatim de un binemeritat concediu de odihna pe care ne dorim sa il petrecem alaturi de cei dragi, animalele noastre de companie nefiind nici acestea excluse de pe lista companionilor cu care vom porni la drum pentru a gasi putina relaxare si voie buna undeva in afara orasului.
 
Pentru noi la fel ca si pentru un animal de companie, caldura excesiva cauzeaza intotdeauna un mare disconfort si poate chiar conduce la probleme mai serioase de sanatate atunci cand se neglijeaza primele simptome, dar exista din fericire si multe solutii bune la indemana noastra pentru a ne proteja organismul de arsita verii.
 
Pentru un animal de companie, cel mai important lucru de luat in seama pe timp de vara este mentinerea sa intr-un mediu unde temperatura este constanta, nu prea ridicata, fiind cunoscut faptul ca atat cateii, pisicile cat si alte specii de animale nu tolereaza deloc bine temperaturile mari din timpul zilelor toride de vara.
 
Consumul crescut de apa este acum un imperativ, animalul de companie trebuind sa aiba mereu la dispozitia sa o sursa de apa nu prea rece, dar limpede si curata de unde sa bea atat de des pe cat simte ca este necesar pentru a ramane bine hidratat.Protejati-va animalul de companie de arsita verii!
 
Nu uitati de aceea sa aveti mereu la dispozitie atat acasa cat si in calatoriile voastre o sticla/canistra cu apa proaspata precum si un bol adecvat pentru a incuraja astfel animalul vostru de companie sa consume apa la discretie, adica de fiecare data cand caldura tinde sa ii mareasca starea sa de disconfort.
 
Alaturi de dezhidratare, care se manifesta prin letargie si disconfort crescut, animalele de companie mai pot suferi in anotimpul cald si de hipertermie si insolatie, acestea fiind afectiuni grave care pun viata animalului in pericol si care, de cele mai multe ori, necesita prezentarea de urgenta la un medic veterinar local.
 
Cubuletele de gheata, impachetarile cu prosoape bine inmuiate in apa rece si alte masuri similare de reducere a temperaturii corpului animalului de companie sunt masuri de prim-ajutor esentiale inainte de vizita la cabinetul veterinar, organismul animalului trebuind sa ajunga la o temperatura rezonabila pentru a se preveni asa complicatiile rezultate in urma insolatiei sau a hipertermiei.
 
Asfaltul fierbinte, lasarea animalului pentru perioade mari de timp in masina incinsa de caldura sau chiar si intr-o locuinta unde temperaturile sunt prea ridicate trebuie evitate cu orice pret in zilele toride de vara, iesirile la aer liber trebuind sa includa si locatii bine umbrite precum si trasee care nu vor rani labele animalului de companie.
 
Nu in ultimul rand, tunderea/scurtarea blanii pe toata durata sezonului cald este foarte importanta pentru binele animalului de companie, asa acesta reusind sa faca fata mai usor temperaturilor ridicate ale verii. Alaturi de buna hidratare si evitarea spatiilor inchise si prost aerisite, si tunderea blanii este o masura necesara care va creste confortul animalului permitandu-va sa va bucurati de zilele de concediu in mod placut si fara surprize nedorite.

Lucia Mihailescu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu