Animale de companie Lifestyle

Protejati-va animalele atunci cand temperaturile sunt ridicate

Cele mai multe dintre animalele de companie se resimt in grade diferite din cauza valurilor succesive de caldura generate de temperaturile ridicate specifice sezonului cald, la fel ca si in cazul oamenilor si in cazul animalelor de companie fiind recomandate precautii suplimentare care sa asigure o stare de bine necuvantatoarelor, dar fara a le pune in pericol sanatatea prin adoptarea unor masuri drastice de reducere a temperaturii ambiante.
 
Hidratarea corecta este prima din masurile de urgenta care trebuie luata mai ales in sezonul cald, animalele trebuind acum sa aiba acces constant la un bol de apa improspatat periodic cu apa nu foarte rece ci apropiata de temperatura camerei. Lipsa corecta de hidratare se manifesta prin simptome exterioare care pot fi usor observate atat la catei cat si la pisici si e recomandat sa fie observat comportamentul animalului de companie pentru a se depista si astfel de simptome si a se lua masuri utile pentru hidratarea adecvata a patrupedelor pe toata durata sezonului cald.
 
Tot in sezonul cald, o problema majora o poate ridica abandonarea animalului intr-un mediu unde temperatura depaseste constant un nivel suportabil, fiind gresit sa lasati animalul vostru de companie pentru mai multa vreme in masina personala, intr-o camera de apartament prost aerisita si expusa razelor solare sau orice alta zona unde soarele actioneaza cu putere, iar temperatura ridicata poate pune in pericol sanatatea animalelor de companie.
 
In mod similar, expunerea animalului la curenti de aer meniti sa raceasca atmosfera ambianta este la fel de periculoasa pentru sanatatea acestuia, solutia de compromis fiind alegerea unei camere mai racoroase si protejarea de razele solare cu jaluzele din aluminiu si alte formule eficiente care pot mentine temperatura la niveluri acceptabile.
 
Protejati-va animalele atunci cand temperaturile sunt ridicateNu fortati animalele sa depuna eforturi intensive in zilele foarte calduroase, iar daca va doriti sa va jucati cu prietenii vostri necuvantatori in natura atunci faceti acest lucru in cadrul plimbarilor de dimineata si de seara, cand este mai multa racoare, iar animalele se pot desfasura in voia cea buna. Nu uitati de asemenea sa feriti animalele de caile de acces pavate cu asfalt, ciment sau orice material care se incalzeste in exces sub actiunea razelor solare. Parcurile pline cu verdeata si iarba au un efect placut asupra animalelor si le protejeaza labele de temperaturile crescute sau de arsurile care pot aparea prin expunerea prelungita la suprafetele supraincalzite.
 
Daca va luati catelul pe litoral, nu uitati sa ii asigurati un loc special, bine umbrit de soare, oferiti-i apa proaspata la discretie si spalati-l de sarea depusa in blana sa dupa ce incheiati sedinta voastra de bronzat si va intoarceti la locul vostru de cazare. Cateii fac baie cu placere in apa marii, dar sarea le poate dauna si trebuie indepartata, nefiind obligatorie si folosirea samponului in aceste situatii.
 
Anumite rase de caini, dar si unele pisici sunt mai sensibile la curentii de aer creati de ventilatoarele de apartament, fiind de aceea recomandat sa renuntati la ventilatoare si sa optati pentru aerul conditionat, dar si in acest caz aveti grija ca animalele sa nu fie direct expuse curentilor de aer si nu uitati de asemenea sa nu coborati prea mult temperatura in camera unde se odihneste animalul vostru de companie.
 
Nu in ultimul rand, asigurati-va ca blana companionului vostru este mereu bine ingrijita, atat cateii cat si pisicile avand obiceiul de a-si curata periodic blana si riscand astfel sa ingereze tot felul de compusi toxici, praf si alte impuritati care sunt mai prezente in sezonul cald in atmosfera. Cateilor li se poate face cate o baie in toata regula o data pe saptamana sau si mai rar, dar este foarte important atat pentru caini cat si pentru pisici sa fie bine periati zi de zi mai ales daca sunt lasati sa isi petreaca timpul in aer liber.
 

Lucia Mihailescu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu