Educatie Lifestyle

Prieteni de care nu ai nevoie!

Prieteni de care nu ai nevoie!Exista o vorba: Spune-mi ce prieteni ai in jurul tau, ca sa iti spun ce fel de persoana esti!
 
In multe cazuri nu realizezi ca ai in jur persoane toxice, care reusesc iti otraveasca viata fara sa fii constienta de acest lucru. Actiunile lor mici si meschine iti vor deteriora relatia cu iubitul, cu familia. Chiar si tu vei ajunge sa te indoiesti de propriile alegeri.
 
Daca vrei o viata frumoasa si interesanta, atunci oamenii din jurul tau trebuie sa fie buni, generosi, gata de a infrunta viata, pregatiti de a accepta orice provocare. Trebuie sa te determine sa fii mai bun, mai vesel, te sustin ca sa-ti indeplinesti visele, te ajuta sa-ti alungi gandurile negre, iti imbogatesc viata.
 
Descotoroseste-te de prietenul:
 
Egoist: cea mai importanta persoana in viata lui este chiar el. Ce vrea el este cel mai important, iar ce iti doresti tu este insignifiant.
 
Nesustinator: nu iti suporta visele, dorintele, aspiratiile, mereu vede partea goala a paharului, te descurajeaza.
 
Judecator: orice spui, orice ce faci, nu este suficient de bun. Mereu iti judeca deciziile si actiunile, oferindu-ti varianta lui ca fiind cea corecta.
 
Invidios: mereu iti spune ca tu este mai norocoasa si mai iubita persoana, ca ai o viata mai frumoasa decat el. Te face sa te simti prost pentru fiecare lucru bun pe care il ai.
 
Profitor: acesta este prietenul care apare mereu langa tine cand ai doar ceva de oferit: bani, mancare, bautura, iesiri in oras platite de tine, obiecte, haine. Atat timp cat ii oferi lucruri gratis, iti va fi cel mai bun prieten.
 
Mincinos: mereu te pune in situatii in care trebuie fie sa-l acoperi, fie esti mintit. Motivele pentru care o face sunt numai de el cunoscute. Sigur e faptul ca nu poti avea incredere intr-un astfel de specimen.
 
Barfitor: daca barfeste cu patos alaturi de tine, fii sigur ca, la randul tau, vei fi barfit exact la fel. Daca nu vrei ca toate parerile si experientele tale sa ajunga pe buzele tuturor, eu zic sa scapi de o astfel de persoana.
 
Lingusitor: acesta spune tot ce vrei sa auzi, te ineaca in complimente si te sufoca cu faptul ca te considera o minunatie a lumii. Trebuie sa fii constient ca spune si face toate aceste lucruri pentru a-ti intra in gratie, intrucat vrea sa se foloseasca de tine.

Raluca Rusu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu