Lifestyle Turism

Papa Benedict al XVI-lea demisioneaza!

Papa Benedict al XVI-lea demisioneaza!La primele ore ale diminetii am aflat ca Papa Benedict al XVI-lea si-a anuntat demisia. Din data de 28 Februarie 2013 acesta isi va inceta activitatea.
In timpul slujbei de astazi a anuntat ca renunta la functia sa. El si-a motivat alegerea spunand ca nu se mai simte capabil pentru a face fata misiunii pentru care a fost investit.
"Dupa ce mi-am analizat constiinta in fata Domnului, in diverse randuri, am ajuns la certitudinea ca fortele mele, din cauza varstei mele avansate, nu mai sunt apte pentru exercitarea intr-un mod adecvat a ministerului petrinian", a declarat in timpul slujbei, scrie Reuters.
Actualul papa trebuia sa isi duca la bun sfarsit functia pana pe data de 19 aprilie 2005.  Este al 265-lea papa  in istoria Bisericii Romano-Catolice si primul papa german dupa 482 de ani.
La  cei  78 de ani ai sai, este cel mai in varsta papa ales de la papa Clement al XII-lea in 1730 si primul pontif german dupa olandezul-german Adrian al VI-lea din perioada 1522-1523.
Decizia sa a isi abandona drumul ales este un subiect de disputa pentru multi, dezbaterile si presupunerile fiind abia la inceput.

Ecaterina Virgolici

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu