Casa si gradina Lifestyle

Tablourile, parte din identitatea caminului

Tablourile, parte din identitatea caminuluiUnii aleg modele cu flori, altii vor modele mai putin romantice iar unii adora abastractul. Suntem toti diferiti iar alegerea de a ne impodobi peretii cu ceea ce ne reprezinta ne apartine.

Fie ca este imaginea unei femei boeme ce savureaza o cafea, sau un poet privind spre zare, ceea ce afisam este parte din personalitatea noastra.

Raportand la modul cum le asezam, trebuie sa tinem cont ca a potrivi tablourile cu stilul casei este vital.  Totul trebuie sa fie din aceeasi poveste, sa aiba acelasi fir si dovada de implicare. Stilul mobilierului, anii pe care ii aduce in camera, aerul pe care vrem sa il traim in caminul nostru, sunt elemente cheie  pe care nu trebuie sa le ignoram.

In 2013, ecletismul este admirat. Amestecul de stiluri, imbinarea lor armonioasa a devenit o arta.  Ne ajuta si revistele de design interior ce ofera sugestii importante.
Cateva ponturi de care trebuie sa tinem cont:

–          pe hol nu punem o pictura importanta deoarece, in graba cu care vin musafirii poate fi cu usurinta omisa. Sunt recomandate desene mici, cu rame micute, care pot fi admirate si in graba.

–          in living imaginatia este binevenita. Un tablou mare, valoros, pus deasupra canapei  nu da gres.  

–          pentru dormitor putem alege motive florale, decoruri calde, orice ne face sa ne simtim bine si mai ales sa ne relaxeze. Culorile calde, ne ajuta sa ne calmam si sa avem si un somn odihnitor.

–          in bucatarie putem alege un ceas interesant, departe de banal, sau un tablou in stilul bucatariei. Trebuie sa fie asortat si cu draperiile sau jaluzelele, insa atentia trebuie acordata si materialului, pentru a nu fi afectat de aburi.

Alegerea si dispunerea tablourilor permite corectarea unor greseli decorative de ansamblu, iar culorile lor dominante confera o valoare in plus. Pentru cei dintre noi pasionati in a isi decora caminul, tablourile reprezinta unul din punctele cheie si ce mod mai bun de a ne exteoriza ideile decat prin imagini ce concretizeaza visele noastre.

Ecaterina Virgolici

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu